Hem » 26 oktober 06:58, Sammanfattning natt, Östergötlands län

26 oktober 06:58, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Björn Öberg.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 35 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:45 Polisen larmades till en adress i området Vilbergen, Norrköping, då inringare hade noterat en misstänkt katalysatorstöld från minst en parkerad bil. Flera misstänkta gärningspersoner ska sedan ha lämnat platsen i en bil. Flera polispatruller involverades i ärendet och åkte till platsen men ingen misstänkt gärningsperson påträffades. Ungefär en timme senare fick polisen flera samtal om en pågående misstänkt katalysatorstöld i området Marielund. Flera polispatruller åkte till platsen för att utreda händelsen. Även vid detta tillfälle hade vittnen sett en bil lämna platsen, denna bil stämde med signalementet gällande stölden i Vilbergen. Denna bil lokaliserades av polis och i anslutning till bilen befann sig två män som båda kontrollerades. Männen greps misstänkta för stöld. Den ena är i 25-årsåldern och den andra är i 30-årsåldern. Båda har anhållits, ärendet är åklagarlett.

00:45 Polisen larmades till området Svälthagen i Finspång där en man hade agerat aggressivt och slagit sönder flera rutor till flera olika bostäder samt bilar. Det är inte känt för polisens presstjänst hur stora de materiella skadorna har blivit. Polis åkte till platsen och mannen omhändertogs, han fördes till sjukvården. Mannen misstänks för skadegörelse i, för polisens presstjänst, okänt antal fall.

00:49 Polisen larmades till en butik på Stationsgatan i Linköping med anledning av ett aktiverat inbrottslarm. En man hade tagit sig in i butiken genom en tidigare krossad, men nu täckt, ruta. Mannen ska dock inte ha stulit något från butiken. Den misstänkte mannen hade lämnat platsen innan första polispatrull kom till platsen.  Polis kunde lokalisera den misstänkte mannen, som är i 35-årsåldern. Han är misstänkt för försök till stöld genom inbrott, men mannen frihetsberövades inte.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Östergötland. Polis och SOS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *