Hoppa till innehåll
Hem » 15 oktober 07:58, Sammanfattning natt, Östergötlands län

15 oktober 07:58, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 110 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

23:10 Polisen larmades till en adress i området Ekkällan i Linköping med anledning av ett misstänkt inbrott. Personen som larmade polisen hade sett personer röra sig inne på en byggarbetsplats. Polis åkte till platsen och två män påträffades, männen hade plockat på sig föremål från byggarbetsplatsen. Båda greps misstänkta för stöld genom inbrott. Senare anhölls duon. Männen är i 60- respektive 65-årsåldern.

01:11 Polisen larmades till en bostad i centrala Norrköping med anledning av ett bråk inomhus. Polis åkte till platsen. En man misstänks för att ha misshandlat en kvinna han har en relation till. Mannen greps misstänkt för misshandel. Kvinnan var vaken och talbar, hon ska inte ha fått allvarliga fysiska skador. Mannen som greps är i 60-årsåldern.

01:24 Polisen larmades till Norra Promenaden i Norrköping. Detta med anledning av en bilist som kört vårdslöst och som sedan hade kört in i ett träd. Polis åkte till platsen för att få mer information om ärendet. Det framkom att bilisten hade kört trafikfarligt och att bilisten hade kört i hög hastighet. Föraren, en man i 35-årsåldern, visade tecken på alkoholpåverkan och han misstänks för grovt rattfylleri samt grov vårdslöshet i trafik. Mannen fick följa med för tillnyktring och han har ännu inte hörts formellt. Mannens körkort har omhändertagits.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Information om polisens pressnummer idag lördag 15 oktober

Efter klockan 15:00 finns det ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras då av vakthavande befäl i mån av tid. På måndag är presstalesperson tillbaka i tjänst.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.