Hem » 17 november 07:32, Sammanfattning natt, Östergötlands län

17 november 07:32, Sammanfattning natt, Östergötlands län

06.26 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Fem personer har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning, ingen har behövt följa med för provtagning.

00.36 polisen fick samtal om att några personer hade uppträtt misstänkt på Båtsmansgatan på Lindö, Norrköping. Inringaren trodde det kunde röra sig om inbrott. Flera polispatruller åkte till området och en polispatrull fick syn på en bil som kom från det aktuella området. Bilen stoppades för en kontroll. Misstanke uppstod om att personerna i bilen, fem män, kunde misstänkas för försök till stöld från den aktuella platsen på Båtsmansgatan där verktygscontainrar hade befunnits uppbrutna / öppna. Utanför en av containrarna låg verktyg lämnade. Polisen påbörjade en rad utredningsåtgärder och de fem männen greps, smisstänkta för försök till stöld. De misstänkta männen är i åldrarna 18-30 år. De gripna har förts till polisstationen för förhör och åklagarkontakt. Åklagaren har fattat beslut om att alla fem skulle anhållas på sannolika skäl för försök till stöld. På brottsplatsen, som är avspärrad, kommer en brottsplatsundersökning att genomföras.

00.58 polisen fick samtal om att en hög smäll hörts från en pizzeria i Malmslätt, Linköping. Polisen åkte till platsen och upptäckte då att en stor glasruta hade krossats. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott. Det saknas pengar i en växelkassa. Det finns inledningsvis ingen misstänkt.

04.30 polisen fick samtal om inbrottslarm från en elektronikbutik i Mjölby och väktare som åkt till platsen hade upptäckt att det varit inbrott. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om grov stöld genom inbrott. Butiken har spärrats av i väntan på en kriminalteknisk undersökning. Tjuven/tjuvarna har med hjälp av en bil och kätting dragit bort en säkerhetsdörr och därefter fått tillträde till butiken. Det är ännu oklart vad som kan ha stulits. Bilen som använts stod kvar på platsen och den är tagen i beslag och den kommer att genomgå  en kriminalteknisk undersökning.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Östergötland. Polis och SOS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *