Hoppa till innehåll
Hem » Många vill arbeta med brottsbekämpning mot särskilt utsatta brottsoffer

Många vill arbeta med brottsbekämpning mot särskilt utsatta brottsoffer

Drygt 900 sökande till 60-talet tjänster. Polisens satsning på att öka förmågan att utreda brott mot särskilt utsatta brottsoffer har lockat många sökande till region Syd.

Just nu pågår intervjuer i samtliga polisområden med målet att ha tjänsterna tillsatta i början av nästa år.

Just nu pågår en nationell kampanj där polisen rekryterar medarbetare inom arbetsområdet brott mot särskilt utsatta till hela landet. Region Syd påbörjade denna rekrytering redan i mitten av augusti, och söktrycket har varit mycket högt.

– Det känns väldigt roligt att intresset för tjänsterna har varit så stort. Vi har ett högt tryck i verksamheten nu och genomför intervjuer över hela regionen till tjänsterna som utredare, analytiker och administratörer, säger Petter Ankarberg, som ansvarar för region Syds satsning på arbetet med brott mot särskilt utsatta.

Att arbeta med det här brottsområdet ställer särskilt höga krav på polisens medarbetare, samtidigt som det ger stora möjligheter att göra skillnad för utsatta människor. Men det är ett svårt och krävande arbete. Därför pågår just nu också en omfattande utbildningsinsats i region Syd, liksom andra åtgärder för att stärka arbetet med brott mot särskilt utsatta.

Carina Persson, regionpolischef i Syd, gläds åt det stora intresset för arbetet inom polisen.

– Det visar att det här är ett mycket viktigt och angeläget arbete. Det handlar om utsatta människor som drabbas av integritetskränkande och grova brott som ofta utförts av en närstående, säger Carina Persson, regionpolischef i Syd.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blåljusen i Kronoberg.