Hoppa till innehåll
Hem » Fyra gripna vid tillslag mot människohandel

Fyra gripna vid tillslag mot människohandel

Tre män och en kvinna greps av polis vid ett tillslag mot misstänkt människohandel i Västsverige. De gripna misstänks ha hämtat ett tiotal utsatta människor till Sverige i syfte att förmå dem att stjäla.

Tillslaget gjordes i Göteborgstrakten efter en tids spaning mot konstellationen som består av tre män och en kvinna i 40-50-årsåldern. Åklagare beslutade under tisdagen att anhålla tre personer för misstänkt människohandel och en för stöld.

Polis och åklagare misstänker att de utsatta människor som hämtats till Sverige från Europa under förespegling att få arbete här i själva verket tvingats stjäla för att klara uppehället och för att förse huvudmännen med stöldgods. Vid tillslaget anträffades även varor som misstänks ha stulits under omfattande stöldräder i främst butiker i Västsverige men också i nordiska grannländer.

Utredningen fortsätter nu med bland annat förhör och analyser av beslagtaget bevismaterial. Polisen söker också iakttagelser och tips, framför allt handlar det om uppgifter om gruppens boende i tält och bilar liksom iakttagelser om organiserade butikstillgrepp och försäljning av stöldgods.

Eventuella frågor från media om ärendet hänvisas till Thomas Ahlstrand, vice chefsåklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet i Göteborg och Per Björkman, samordnare vid polisens sektion mot internationell och grov organiserad brottslighet i region Väst.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Halland. Alla olyckor och brott.