Hoppa till innehåll
Hem » 03 juni 07:53, Sammanfattning natt, Västerbottens län

03 juni 07:53, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Sedan midnatt har två personer i Skellefteå omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

00:14 Trafikbrott, Vilhelmina
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på E45 i Vilhelmina. Föraren får en ordningsbot efter att ha spelar hög och störande musik.

00:27 Misshandel, Umeå
Polisen beordras till Holmsund med anledning av ett bråk. Två män ska ha varit inblandade. Polisen skjutsar den ene mannen till sjukvård. Anmälan och motanmälan gällande misshandel upprättas.

01:25 Våldtäkt, Umeå
Polisen utreder en våldtäkt som ska ha skett utomhus vid Kyrkbron i Umeå under natten. Målsäganden är en kvinna. Det finns ingen misstänkt eller frihetsberövad i ärendet i nuläget.

Ett intensivt utredningsarbete pågår och mer information finns inte att lämna i nuläget. Den misstänkta brottsplatsen är avspärrad för brottsplatsundersökning.

01:00 Våldtäkt, Skellefteå
Polisen utreder en våldtäkt som ska ha skett i Skellefteå kommun under natten. Målsäganden är en kvinna. En man i 35-årsåldern har gripits och senare anhållits misstänkt för brottet som ska ha skett inomhus.
Ett intensivt utredningsarbete pågår och mer information finns inte att lämna i nuläget.

02:06 Misshandel, Umeå
Polis på plats i centrum uppmärksammas på en misshandel. En ung man ska ha blivit misshandlad av flera okända gärningspersoner. Polisen tar upp en anmälan. Det finns ingen mer information i ärendet i nuläget.

Polisinsatschefernas sammanfattning av arbetet i samband med Brännbollsyran i Umeå, fredag:

Polisen har under kvällen jobbat med en hög närvaro och varit kontaktskapande med personer som rört sig på och omkring festivalområdet för Brännbollsyran. Detta i syfte att skapa en trygg och säker miljö för samtliga parter.

Polisen upplever överlag att stämningen under kvällen har varit god och de patruller som arbetat har träffat flertalet trevliga och glada personer på och omkring festivalområdet.

Som förväntat har det varit väldigt mycket folk i rörelse och berusningsnivån har stundtals upplevts hög. Nio personer har omhändertagits med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Två av de som omhändertagits misstänks även för våldsamt motstånd då de på olika sätt ska ha satt sig till motvärn mot den polispersonal som ingripit mot dem.

Flertalet ungdomar har under kvällen påträffats med alkohol i samband med att de kom till festivalområdet, ett antal anmälningar gällande olovlig anskaffning av alkohol har därför upprättats.

Utöver detta har även två personer gripits misstänkta för ett rån som begicks i närområdet till festivalområdet. Detta efter att de genom våld ska ha tillgripit gods från två målsäganden som var på väg till festivalen. De misstänkta kunde gripas på bar gärning av polis som fanns på plats och de misstänkta är numera anhållna efter kontakt med åklagare.

Polisinsatscheferna vill rikta ett stort tack till alla föräldrar som polisen har varit i kontakt med under kvällen. Tack vare det har ett antal ungdomar, som inte kunnat ta hand om sig själva på grund av berusning, inte behövt omhändertas.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västerbotten - alla blåljus.