Hoppa till innehåll
Hem » 05 juni 08:20, Sammanfattning natt, Västerbottens län

05 juni 08:20, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Sedan midnatt har tre personer i Skellefteå omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En av dem misstänks för våldsamt motstånd.

Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

00:21 Misshandel, Umeå
Polisen beordras till en restaurang i centrum med anledning av ett bråk mellan två män. Ena parten får skjuts till sjukvård. Polisen håller förhör och tar upp en anmälan gällande ofredande alternativt misshandel.

01:27 Misshandel, Umeå
Polisen beordras till en restaurang i centrum med anledning av ett bråk. En man ska ha blivit ofredad alternativt misshandlad. Det finns inga uppgifter om att det fanns behov av vård. Polisen tar upp en anmälan gällande ofredande alternativt misshandel.

03:08 Förargelseväckande beteende, Skellefteå
Polisen kontaktas gällande en bil som spelar väldigt hög musik vid en camping i Skellefteå. Polisen åker dit och påträffar bilen. Ordningsbot utfärdas för förargelseväckande beteende genom att föra oljud på allmän plats genom att spela musik.

03:39 Tillgrepp av fortskaffningsmedel, Lycksele
Polisen kontaktas gällande stöld av ett mindre motorfordon på en adress i Lycksele. Polisen påträffar personer på platsen. Anmälan upprättas gällande tillgrepp av fortskaffningsmedel, vårdnadshavare kontaktas.

04:40 Ofredande, Umeå
Polisen kontaktas gällande ett ofredande på Mariehem i Umeå. Ett antal ungdomar ska ha blivit ofredande av några andra personer som färdats i en bil. Polisen håller förhör och tar upp en anmälan gällande ofredande.

05:24 Misshandel, Umeå
Polisen beordras till en adress i centrum med anledning av ett bråk mellan två kvinnor. Polisen håller förhör och tar upp en anmälan om misshandel. Det finns ingen information om att någon behövde uppsöka sjukvård.

Sammanfattning av polisens insats i samband med Brännbollsyran:

Lördagen har i många avseenden varit lik fredagen. Det har varit många besökare och över lag god stämning. Enstaka anmälningar har upprättats gällande misshandel, sexuellt ofredande, ringa narkotikabrott, våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman och stöld. Flertalet personer har avvisats eller avlägsnats från festivalområdet.

Vårdnadshavare till ungdomar har varit tillgängliga när polisen sökt dem, vilket har underlättat polisens arbete avsevärt.

Cirka ett tiotal personer har omhändertagits för berusning.

Polisen vill ta tillfället i akt att berömma lokaltrafiken i Umeå med tillhörande bussvärdar som har löst logistiken på Vasaplan på ett bra sätt i samband med att festivalen och krogarna stängt.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västerbotten - alla blåljus.