Hoppa till innehåll
Hem » 17 juli 07:36, Sammanfattning natt, Norrbottens län

17 juli 07:36, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:48 Brand, Gällivare:
Larm om brand vid E10. Det är en hög med bråte som brinner. Även någon läckande oljedunk finns på platsen. Polispatrull upprättar en anmälan gällande allmänfarlig ödeläggelse.

01:12 Misshandel, Kiruna:
Polispatrull utanför en krog i centrala Kiruna observerar hur en man ger sig på en annan man. Patrullen särar på de inblandade. Ingen person uppges ha behövt föras till vård. En anmälan gällande misshandel upprättas.

02:00 Trafikbrott, Arvidsjaur:
Se tidigare notis via länk nedan.

Övrigt:
Polisen har även under natten utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Putte i parken, Luleå:
Torsdagen var en familjetillställning med god ordning och bra stämning, enligt polis på plats. Där gjorde polisen endast ett fåtal ingripanden.

Under fredagen och lördagen har det varit hög arbetsbelastning på sena kvällarna samt nätterna. Stundtals har det varit stökigt med många ingripanden, men överlag har stämningen varit god, rapporterar polisens insatschef.

Polisen har arbetat med hög synlighet på området med både poliser och ordningsvakter för att förebygga brott och ordningsstörningar. Samarbetet med ordningsvakter och socialtjänsten har fungerat mycket bra.

Totalt under festivalen har polisen omhändertagit 33 personer för berusning – av dessa har sju stycken varit minderåriga och överlämnats till socialtjänsten. I samband med omhändertaganden för fylleri misstänks fyra personer för våldsamt motstånd.

En utländsk medborgare har gripits för grovt rattfylleri och tre anmälningar gällande misshandel har upprättats. Polisen har utfört sjutton direktförverkanden av alkohol och utfärdat fyra ordningsbot. Två personer har rapporterats för ringa narkotikabrott och en person har rapporterats för ringa stöld.

Totalt har sjutton personer avvisats eller avlägsnats från området. Utöver det har polisen utfört krogtillsyner i serveringstälten samt hanterat stora mängder hittegods.

Motormeet, Haparanda:
Polis på plats rapporterar om mycket folk på stan alla tre dagar som evenemanget hållit på.

Torsdag var ganska lugn. Polisen hade trafikkontroller där en olovlig körning rapporterades och en A-traktor togs i beslag.

Fredag var det mycket fyllerier på stan. Dock omhändertogs bara två personer enligt LOB. Polisen utförde en del trafikkontroller beträffande nykterhet. En mopedist som är under 15 år misstänks för olovlig körning och några ordningsböter gällande hastighetsöverträdelse utfärdades.

Under lördagen var det väldigt mycket folk i omlopp och polisen arbetade mycket förebyggande och ”släckte bränder” genom att avstyra flera bråk och avvisa flertalet personer. En anmälan gällande misshandel har upprättats. Tre personer omhändertogs enligt LOB.

Ordningsböter har utfärdats till 3–4 personer som inte kunde sitta ner i sina bilar. Nykterhetskontroller har genomförts där alla förare varit nyktra. Trafikpolis har kontrollerat fordon och rapporterat en förare för olovlig körning, samt förelägganden av tre A-traktorer som fick registreringsbesiktningar. Man omhändertog också två körkort och utförde hastighetskontroller som renderade i böter.

Marknadshelgen i Överkalix:
Under fredagen var det förhållandevis lugnt i Överkalix, rapporterar polis som arbetat på platsen. Runt 600 personer har varit på hotellet. Ingen person har omhändertagits för fylleri eller avvisats.

Efter stängning uppstod lite gruff, men ingen av de inblandade ville göra någon anmälan.

Under lördagen var det mycket folk på Berget och stämningen uppges ha varit god.

En anmälan gällande ringa misshandel mot en ordningsvakt har upprättats. I övrigt har det varit lugnt.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Alla blåljus för hela Norrbotten.