Hoppa till innehåll
Hem » 01 januari 08.04, Sammanfattning natt, Västerbottens län

01 januari 08.04, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Nyårasnatten har varit relativt lugn i Västerbotten ur ett polisärt perspektiv. Det har varit fler ärenden än en vanlig helgnatt, men det har inte skett några allvarliga olyckor eller brott. De flesta ärenden har varit kopplade till fylleri. 

Sedan midnatt har 19 personer i länet omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. I Umeå sattes åtta berusade personer i polisens arrest. Fem överlämnades till sjukvård, en av dessa misstänks ha varit påverkad av narkotika. Ett antal personer i Umeå har under natten rapporterats för narkotikainnehav. 

I Skellefteå omhändertogs två berusade personer som överlämnades till sjukvård. I Hemavan omhändertogs fyra personer varav en överlämnades till vårdnadshavare. Två personer i Hemavan har under natten medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan. 

Polisen har avvisat eller avlägsnat ett antal personer från centrum i Umeå, Lycksele och Skellefteå under natten. 

Nedan följer ett urval av nattens ärenden: 

00:20 Misshandel, Robertsfors
Polisen beordras till en adress med anledning av ett bråk. En man och en kvinna ska ha varit inblandade. Polisen pratar med dem och tar upp en anmälan samt en motanmälan om ringa misshandel då de ska ha slagit varandra. 

02:30 Misshandel mm, Umeå
Polisen beordras till en fest i centrum där bråk ska ha uppstått. När polisen kommer till platsen är det lugnt där. Inga förhör hålls du berusningsgraden är hög. Men polisen tar upp en anmälan om misshandel samt skadegörelse då en ruta har krossats på platsen. 

03:49 Rattfylleri, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Berghem i Umeå. Föraren, en man, blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning. Anmälan upprättas. 

05:24 Rattfylleri, Skellefteå
Polisen kontaktas gällande en vinglig bilfärd på E4 Solbacken i Skellefteå. Polis berdras ut och hittar igen aktuell bil. Föraren, en man, blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för provtagning. Han misstänks för grovt rattfylleri och omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

06:24 Misshandel, Umeå
Polisen beordras till Ålidhem med anledning av en misshandel. En ung man ska ha blivit utåtagerande mot flera personer, samtliga personer finns inte kvar på platsen. Polisen påträffar den unge mannen som omhändertas för fyller och överlämnas till sjukvård. Anmälan upprättas gällande misshandel och våldsamt motstånd.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västerbotten - alla blåljus.