Hoppa till innehåll
Hem » 04 juni 08:55, Sammanfattning natt, Västerbottens län

04 juni 08:55, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Nedan följer ett urval av nattens polisverksamhet i Västerbottens län:

00:09 Trafikbrott, Vilhelmina
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Volgsjövägen. Föraren får en ordningsbot då bilen har en bristfällig körriktningsvisare.

00:15 Ofredande, Umeå
Polisen beordras till kajen i centrum med anledning av ett bråk. Polisen håller förhör och tar upp en anmälan gällande ofredande.

01:10 Trafikbrott, Skellefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbilist som kört mot rött ljus på Kanalgatan. Ordningsbot utfärdas och föraren får sitt körkort omhändertaget.

01:37 Våldsamt motstånd, Skellefteå
I samband med att polisen ska omhänderta en berusad man på en krog i Skellefteå ska mannen ha gjort motstånd. Anmälan upprättas gällande våldsamt motstånd.

01:54 Misshandel, Skellefteå
Polisen uppmärksammas gällande en misshandel som ska ha skett i anslutning till en restaurang i Skellefteå. En man misstänks ha misshandlat en annan person. En person från platsen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

02:43 Stöld, Umeå
Polisen beordras till Skolgatan i Umeå med anledning av en misstänkt pågående elcykelstöld. Polisen åker till platsen och påträffar snart en man som stämmer in med signalementet. Mannen grips misstänkt för stöld och elcykeln tas i beslag. 

03:12 Drograttfylleri, Skellefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrum. Misstanke uppstår om att föraren, en man, är påverkad av narkotika. Han medtas för provtagning och förhör. Mannen misstänks för bland annat drograttfylleri och brott mot knivlagen.

04:07 Skadegörelse, Umeå
Polisen beordras till Teg i Umeå med anledning av en skadegörelse. Okänd gärningsperson ska ha kastat föremål på en bil enligt tillgängliga uppgifter. Anmälan gällande skadegörelse upprättas. 

Sammanfattning av polisens insats i samband med Brännbollsyran fredag:
Fredagen inleddes med en välbesökt festival där polispersonal på plats vittnar om glada besökare och god stämning. En lugn kväll och en bra start på festivalhelgen med få ordningsstörningar sett till antalet besökare.

Det finns inga större händelser att rapportera om. Ett antal anmälningar har upprättats under sen kväll och natt gällande bland annat misshandel, våld mot tjänsteman, skadegörelse och sexuellt ofredande.

Cirka 15-talet personer har omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer under natten i Umeå (inklusive festivalen). De allra flesta har överlämnats till vård eller anhörig.

Linjeverksamheten i Umeå i övrigt bedöms ha varit som en vanlig fredagskväll med fler människor i rörelse utan större ordningsstörningar.

Under kvällen har flertalet inringare till polisen visat på civilkurage och att de bryr sig om sina medmänniskor på olika sätt. Det har handlat om att följa efter misstänkta tjuvar eller att stanna kvar med berusade personer till dess att hjälpen kommit fram.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västerbotten - alla blåljus.