Hoppa till innehåll
Hem » Polisen i region Väst fortsätter växa

Polisen i region Väst fortsätter växa

Polismyndigheten är i stark tillväxt. Under 2019 ökade region Väst med 260 medarbetare. Ökningen fortsätter de närmaste åren. Nu blir det även lättare och snabbare att söka till polisutbildningen.

– Från och med nu i januari är det möjligt att söka till polisutbildningen när som helst under året. Många känner säkert någon som skulle passa som polis. Då är det bara att tipsa dem om att de kan söka direkt, säger regionpolischef Klas Johansson. 

Polisen i region Väst väntas i år för första gången ha över 5 000 anställda medarbetare. Under 2020 är prognosen att antalet anställda i regionen ökar med cirka 210 medarbetare – från dagens 4 960 till cirka 5 170. 

– För att möta morgondagens samhälle behöver vi bli ännu fler polisanställda. För polisen är det lika viktigt att behålla de medarbetare vi har som att rekrytera nya, säger Klas Johansson. Fakta om nya antagningsregler till polisutbildningen

Färre poliser lämnar myndigheten och allt fler poliser väljer att komma tillbaka. Polismyndighetens ambition är att nå målet om 10 000 fler medarbetare till slutet av 2024.

Fakta om nya antagningsregler till polisutbildningen

Från och med  januari 2020 är det möjligt att söka till polisutbildningen under hela året.

För att minska skillnaden mellan antalet sökande och de som faktiskt dyker upp till prövningen har möjligheten införts att söka till polisutbildningen när som helst under året.

Tiden mellan ansökan och besked kortas också till cirka 30 dagar mot tidigare 30 veckor.

Läs mer om kraven för att bli polis, antagningen mm på polisen.se/blipolis

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Halland. Alla olyckor och brott.