Hoppa till innehåll
Hem » Region Syd växer under 2019

Region Syd växer under 2019

Region Syd kommer att bli cirka 250 medarbetare fler under 2019. Ökningen består både av poliser och nyanställda civila medarbetare.

Vid ingången av 2019 fanns enligt region Syds resursfördelningsplan 4735 tillsvidareanställda medarbetare i regionen. I juli hade denna siffra ökat till 4831 medarbetare.

Under första halvåret har 11 poliser återanställts och i juni kom 123 nya polisassistenter. Civila medarbetare med varierade kompetenser har anställts inom bland annat utredningsverksamheten.  

I november kommer ytterligare cirka 110 nya polisassistenter till regionen. Utöver detta kommer regionen att under hösten fortsätta rekryteringen av civila medarbetare. I dagsläget pågår exempelvis rekrytering av 62 utredare, analytiker och administratörer som förhoppningsvis börjar komma på plats innan årets slut. Förstärkningen sker för att öka förmågan att hantera särskilt brottsutsatta.

Under årets första sju månader har 63 medarbetare gått i pension och 92 medarbetare har lämnat regionen och polisen av andra anledningar Detta är färre avgångar än under motsvarande period i fjol, och alltså färre än det tillskott av nya medarbetare som kommit regionen till del.

Enligt gjorda beräkningar kommer antalet medarbetare i region Syd vid årets slut att vara knappt 5 000 anställda. Tillväxten fortsätter under 2020.

– Den prognos vi gjorde i början av året ligger fast. Vi är inne i en tillväxtfas och det ökade tillskottet av resurser både i form av nyutbildade poliser och civila medarbetare är både angeläget och välkommet, säger Jarl Holmström, biträdande regionpolischef.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus för hela Blekinge.