Hoppa till innehåll
Hem » Ny omgång av polisutbildningen på deltid och distans

Ny omgång av polisutbildningen på deltid och distans

Två poliser står i mörkret. Framför dem står texten: "Studera till polis på deltid och distans"

Nu kan du som vill jobba som polis i Eskilstuna eller Motala söka den populära polisutbildningen på deltid och distans med studiestart i augusti 2024.

Det blir en ny omgång av polisutbildningen på deltid och distans, kallad DPU. Utbildningsmålen och antagningskraven är samma som för den vanliga polisutbildningen men denna utbildning ges på deltid (75–80%), med distansstudier och garanterad placeringsort efter godkänd polisutbildning. Den här omgången kan du som vill arbeta som polis i lokalpolisområde Eskilstuna eller Motala söka.

– När vi testade upplägget för första gången i våras såg vi att intresset var väldigt stort. Många som sökte var föräldrar som lockades av studietakten på deltid och var heller inte beredda att flytta från hemorten. Det här är en fantastisk möjlighet för dig som är mitt i livet och vill byta bana och bli polis, säger Liberty Oxelblad, attraherasamordnare i polisområde Södermanland.

Studiestart augusti 2024

Den ansökan som nu har öppnat avser studiestart i augusti 2024 och intresseanmälan görs via mejl (se nedan) senast 19 januari 2024. Under vintern och våren kommer de sökande genomgå testerna på Plikt- och prövningsverket på samma sätt som för den vanliga polisutbildningen.

– De kommande åren behöver vi ett stort antal nya poliser och därför är det viktigt att vi som myndighet är öppna för nya upplägg och utvecklar vår grundutbildning för att passa personer med olika behov och livssituation. Distansutbildningen finns sedan tidigare och nu kompletteras den alltså med den här varianten som har lägre studietakt och garanterad placeringsort, säger Beatrice Lindblad Johansson, kommunpolis i lokalpolisområde Motala.

Efter 2,5 års studier (75–80 procents studietakt) samt sex månaders godkänd aspirantutbildning anställs du som polisassistent, med sex månaders provanställning.

Läs mer på polisen.se/dpu

Presskontakter

För intervjuer, vänligen kontakta media.ost@polisen.se.

Så ansöker du till utbildningen

Mejla senast 19 januari 2024 till tillvaxt.sodermanland@polisen.se eller tillvaxt.ostergotland@polisen.se

Uppgifter som behöver finnas med i anmälan:

  • Ämnesrad: Polisutbildningen på deltid och distans
  • Namn:
  • Personnummer (fullständigt):
  • Adress:
  • Mobilnummer:
  • Mejladress:
  • Region: Region Öst
  • Lokalpolisområde: Eskilstuna eller Motala

Polisutbildningen på deltid och distans

  • Polisutbildningen på deltid och distans är ett nytt utbildningsformat som genomförs för andra gången någonsin i ett fåtal utvalda lokalpolisområden. I polisregion Öst ingår lokalpolisområde Eskilstuna och lokalpolisområde Motala.
  • Utbildningen är en grundutbildning till polis och vänder sig till den som inte kan/vill studera på heltid. Utbildningens form möjliggör att deltagaren kan studera och arbeta parallellt, varför studietakten blir något lägre och utbildningen därmed tar 2,5 år att genomföra.
  • Närstudier sker vid polisutbildningen på Umeå universitet eller Malmö universitet 4-5 veckor per termin. Boende och resor får studenten själv stå för under närstudieveckorna. Studierna är CSN-berättigade. 
  • Utbildningsmålen är detsamma som för polisprogrammet. Delkurserna motsvarar det som ges på polisprogrammet och leder till samma polisexamen.
  • Efter avslutade och godkända studier samt godkänd aspirantutbildning anställs deltagaren som polisassistent i det sökta lokalpolisområdet, med 6 månaders provanställning.
  • Antagningskraven är samma som för den vanliga polisutbildning. Det här gäller för att komma in på polisutbildningen.
  • Utbildningsstart augusti 2024.
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Södermanland