Hoppa till innehåll
Hem » Polisutbildningen i Borås är nu invigd

Polisutbildningen i Borås är nu invigd


  • IMG_4824_red
    Mats Tinnsten, rektor vid Högskolan i Borås och Lotta Dalheim, projektledare vid polisutbildningen klippte avspärrningsbandet.

  • IMG_4830_red
    Hanna Ström, en av de nya eleverna på polisutbildningen i Borås. Bild: Annika Lindqvist

  • IMG_485_red1
    Tobias Bergqvist, tf chef i polisområde Älvsborg. Bild: Annika Lindqvist

1/3

I fredags den 25 januari invigdes den nya polisutbildningen i Borås.

144 blivande poliser i Borås har nu tagit sina första steg mot att bli polis. I fredags invigdes utbildningen vid de nya övningslokalerna på Sagagatan i Borås.

– Det är jätteviktigt för vår region att nu ha utbildningen här i Väst. Det handlar både om den framtida kompetensförsörjningen, men också om utvecklingen av vår verksamhet som jag vet kommer att gynnas av nära samverkan med högskolan, sa Klas Johansson, regionpolischef i region Väst under sitt invigningstal.

Totalt har 771 platser fördelats över de fem polisutbildningar som nu finns i Sverige. I Borås är alla platser besatta av polisstudenter mellan 19 och 50 år. Hanna Ström, är en av dem.

– Att bli polis har varit en barndomsdröm för mig. Jag arbetar som sjuksköterska i dag och lockades av att få fortsätta jobba med akutsituationer för ett tryggare samhälle, säger hon.

Den nya polisutbildningen firades med sång, musik och tal. Avspärrningsbanden klipptes av Mats Tinnsten, rektor vid Högskolan i Borås och Lotta Dalheim, projektledare vid polisutbildningen. Efter flera års arbete var glädjen stor över att så många förväntansfulla studenter nu är på plats.

– Att vara polis är att finnas på plats när något händer. Man möter situationer som många aldrig hamnar i, får möjlighet att påverka och utvecklas som människa. Jag önskar alla studenter ett stort lycka till, säger tf polisområdeschef Tobias Bergkvist.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Halland. Alla olyckor och brott.