Hoppa till innehåll
Hem » Silvermedaljer till rådiga medborgare i polisregion Syd

Silvermedaljer till rådiga medborgare i polisregion Syd

Fem personer tog emot medborgarmedaljer under en ceremoni.

Polisens medborgarmedalj delades ut till fem rådiga medborgare under en ceremoni den 11 december. Bild: Chalid Raja

De har bland annat agerat vid en pågående knivattack, fört barn till säkerhet från en rökfylld lägenhet och ingripit och därmed hjälpt polisen att gripa misstänkta gärningspersoner. Nu tilldelas fem personer polisens medborgarmedalj för rådigt ingripande.

– Gemensamt för dessa medborgare är att de har visat stor rådighet som har påverkat utgången av en händelse på ett positivt sätt, säger Carina Persson, regionpolischef Region Syd.

Fem medborgare har på olika sätt agerat rådigt genom ingripanden i Region Syd. Därför uppmärksammas dessa med Polismyndighetens medborgarmedalj i silver som den 11 december delades ut under en ceremoni.

Det är medarbetare inom Polismyndigheten som nominerar medborgare som visat särskild rådighet vid ett ingripande för att hjälpa polisen att utföra en arbetsuppgift eller visat synnerligen rådighet genom att avvärja fara för liv, hälsa eller värdefull egendom. Medborgarmedaljen finns både i guld och silver. Den högre valören delas ut av rikspolischefen medan silvermedaljen delas ut av respektive regionpolischef.

Medborgarmedalj delades ut till

Eric Lundqvist – För att han vid två olika tillfällen ingripit och därmed hjälpt polisen att gripa misstänkta gärningsmän den 17 samt 26 september 2019.

Jonny Björklund – För att han räddat en till synes livlös person i vattnet den 13 september 2019.

Lars Rosberg – För att han ingrep och avväpnade en pistolbeväpnad rånare vid kassan i en livsmedelsbutik den 22 oktober 2018.

Aksel Hansen – För att han agerade vid en pågående knivattack i en livsmedelsaffär den 14 mars 2019.

André Gustafsson – För att han ingripit och fört ensamma barn till säkerhet från en rökfylld lägenhet den 27 juni 2019.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne