Hoppa till innehåll
Hem » Medborgarmedalj i silver delades ut i Gävle

Medborgarmedalj i silver delades ut i Gävle


 • Blommor, diplom och medborgarmedalj i silver.
  Blommor, diplom och medborgarmedalj i silver. Bild: Polisen

 • Bild på utdelarna samt medaljörerna
  Från vänster regionpolischef Carin Götblad, chef polisområde Gävleborg Per Ågren, inspektör Linnéa Herrgård, medaljörerna Christoffer Gabrielsen, Marina Holm och inspektör Erik Krantz
  Bild: Polisen

 • Från vänster Carin Götblad, medaljörerna Christoffer Gabrielsen, Marina Holm och Per Ågren.
  Från vänster Carin Götblad, medaljörerna Christoffer Gabrielsen, Marina Holm och Per Ågren. Bild: Polisen

1/3

Regionpolischef Carin Götblad tillsammans med polisområdeschef Per Ågren, delade på onsdagen den 18 december ut två medborgarmedaljer i silver.

Poliserna Linnéa Herrgård och Erik Krantz, som var de poliser som hade nominerat medaljmottagarna deltog också vid ceremonin.

− Man blir så glad och stolt över vilka hjältar det finns i samhället, visst är de otroligt modigt gjort av Christoffer och Marina, att våga hoppa i vattnet och rädda en man ur en sjunkande bil, sa Carin Götblad när hon presenterade medaljmottagarna.

Utdelningen av medaljerna skedde i polishuset i Gävle och medaljörerna blev uppmärksammade av media, anhöriga och anställda vid polisen.

De nominerade var Christoffer Gabrielsen och Marina Holm från Gävle.
Medaljörerna fick medborgarmedalj i silver, diplom och blommar för sin insats. Texten på diplomen var följande:

”Christoffer och Marina får, Polismyndighetens medalj i silver för rådigt ingripande genom att hjälpa en man som på grund av ett sjukdomsfall kört ned i Gavleån med sin personbil. Christoffer och Marina agerade lugnt och rationellt trots en extremt stressad och fysiskt krävande situation tillsammans.”

Deras agerandet var helt avgörande för att mannen överlevde i Gävle den 13 juli 2019.

Kommentarer från polispatruller, räddningstjänsten och kustbevakningen som var på plats när insatsen inträffade, var följande:

− Insatsen av Christoffer och Marina var något utöver det vanliga och de har visat på stor initiativförmåga och rådighet och inte tvekat på att hoppa i ån och sätta sin egen säkerhet i andra hand. De hjälptes åt, samarbetade och behöll lugnet och agerade rationellt trots en extrem stressad och fysiskt krävande situation.

− Man är mycket imponerad av det Christoffer och Marina gjorde för den hjälplöse mannen i bilen, säger poliserna Linnéa Herrgård och Erik Krantz som var med när händelsen inträffade och som nominerade de två medaljörerna.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Uppsala län.