Hoppa till innehåll
Hem » Polisen vill ha din hjälp med att lösa fler ouppklarade mord

Polisen vill ha din hjälp med att lösa fler ouppklarade mord

Polisavspärrning nattetid

Polisens kalla fall-grupp i Syd vill ha din hjälp med att lösa fler gamla mord. Nu publicerar vi ytterligare 15 fall. Känner du till något som du inte tidigare har berättat för polisen. Kontakta oss!

I polisregion Syd (polisen i Blekinge, Kalmar, Kronobergs och Skåne län) arbetar en grupp brottsutredare vid regionala utredningsenheten i Malmö med ouppklarade mord och dråp, så kallade kalla fall.

– Vi har under de senaste månaderna, med jämna mellanrum, publicerat ett antal fall som vi vill ha allmänhetens hjälp med att lösa. Vi har fått in många tips som har gjort att vi har kunnat gå vidare i utredningarna av flera ärenden. Vi kan se att vår webbpublicering har lett till konkreta åtgärder i flera olika typer av kalla fall. Det är inkomna uppgifter om morden som av olika anledningar annars inte hade genererat mycket information ens då morden var färska, säger kalla fall-gruppens chef kommissarie Bo Lundqvist.

Nu går vi ut med information om ytterligare 15 ouppklarade mord från olika håll i regionen. Vi vill ha in tips från allmänheten för att kunna komma vidare även i dessa utredningar.

– Vi kommer fortsätta med att publicera våra ärenden på polisen.se då vi ser att det ger oss kvalitativ information att jobba vidare med. Det ger oss också förnyad kontakt med anhöriga som ser att det arbetas med deras anhörigas ärende och det ger oss i en del fall även nya infallsvinklar att jobba med som tidigare inte varit kända, säger Bo Lundqvist.

Här är de mord som vi nu vill ha hjälp med tips och information om:

Mer information om alla publicerade mordfall.

Har du information eller tips om vad som kan ha hänt i samband med morden kontakta oss!
E-post: kalla.fall-region.syd@polisen.se
Tipsformulär: Polisen i polisregion Syd
Telefon: 114 14, be om att få prata med Polisens Kontaktcenter (PKC) om kalla fall i polisregion Syd.

Vi tar också gärna emot fler tips och information om de kalla fall som vi tidigare har publicerat.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kalmar län - alla senaste nyheter och blåljus.