Hoppa till innehåll
Hem » Polisen i Skåne vill ha hjälp med fler ouppklarade mordfall

Polisen i Skåne vill ha hjälp med fler ouppklarade mordfall

Död person som ligger på trottoar. Poliser och en polisbil syns i bakgrunden.

Bild: Polisen/Lars Hedelin

Tidigare har information om 30 kalla fall publicerats på denna webbplats, nu publicerar vi information om ytterligare 15 ouppklarade mord. Känner du till något som du inte tidigare har berättat för polisen. Kontakta oss!

I polisregion Syd (polisen i Blekinge, Kalmar, Kronobergs och Skåne län) arbetar en grupp brottsutredare vid regionala utredningsenheten i Malmö med ouppklarade mord och dråp, så kallade kalla fall.

För närvarande finns cirka 130 fall av ouppklarade mord eller dråp som har skett i polisregion Syd. Antalet ökar varje år eftersom preskriptionstiden för brott med livstids fängelse i straffskalan sedan 2010 är borttagen. Tidigare var preskriptionstiden 25 år. Detta innebär att utredningar av mord och dråp som har skett efter den 1 juli 1985 aldrig läggs ner. Dessa utredningar är fortfarande öppna och kan komma att klaras upp om ny information kommer in till polisen.

– Vi vet att det finns personer som har värdefull information att lämna till oss i dessa ärenden och vi vet att får vi bara in den informationen kan detta leda vidare till att ett ärende får sin uppklaring, en gärningsman hindras från att begå nya brott och framförallt kan anhöriga och nära och kära till ett offer få en förklaring på det fruktansvärda som har hänt, säger kalla fall-gruppens chef kommissarie Bo Lundqvist.

Tidigare har information om 30 kalla fall publicerats på denna webbplats.

– Responsen från allmänheten har varit mycket god, såväl från anhöriga som från allmänheten. Vi har fått in ett 30-tal tips om cirka 15 olika ouppklarade mord vilket har lett till att vi har gjort och kommer att göra utredningsåtgärder i flera av fallen. Åtgärderna kan bestå av såväl tekniska undersökningar som förhör, säger Bo Lundqvist.

Nu publicerar vi information om ytterligare 15 ouppklarade mord. Vi vill ha in tips från allmänheten för att kunna komma vidare i utredningarna. Här är de mord som vi nu vill ha hjälp med tips och information om:

Mer information om de aktuella mordfallen.

Har du information eller tips om vad som kan ha hänt i samband med morden kontakta oss!
E-post: kalla.fall-region.syd@polisen.se
Tipsformulär: Tips till polisen i polisregion Syd
Telefon: 114 14, be om att få prata med Polisens Kontaktcenter (PKC) om kalla fall i polisregion Syd.

Vi tar också gärna emot fler tips och information om de kalla fall som vi tidigare har publicerat.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blåljusen i Kronoberg.