Hoppa till innehåll
Hem » Uppdatering gällande misstänkt våldtäkt i Piteå

Uppdatering gällande misstänkt våldtäkt i Piteå

Polisen eftersöker iakttagelser i samband med en misstänkt våldtäkt i Piteå

Mellan klockan 23.00 och 23.55 befinner sig den målsägande, en kvinna i 20-årsåldern, i Piteå centrum vid korsningen Uddmansgatan/Prästgårdsgatan. Detta är under tiden som gatufestivalen Piteå dansar och ler pågår.

När hon står där kommer det fram tio män fram till henne och börjar prata med henne. Männen ska enligt uppgift vara mörkhåriga och mörkhyade. Efter en stund tar två av männen tag i hennes handleder och leder henne mot ett garage som finns på Prästgårdsgatan, de går då från Uddmansgatan efter Prästgårdsgatan och i riktning mot Lillbrogatan.

De övriga åtta männen är helt passiva, men följer ändå med. Inne i garaget utför en av männen en handling mot kvinnan som enligt lagen är att anse som våldtäkt. Kvinnan lyckas därefter ta sig därifrån.

Polisen i Piteå är intresserad av att komma i kontakt med personer som kan ha sett denna kvinna tillsammans med de tio männen eller har information som kan kopplas till händelsen. Ring 114 14 och lämna tips.

Kontaktperson för media:
Aron Backman, kommissarie, polisen i Piteå, 010-5684157

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Alla blåljus för hela Norrbotten.