Hoppa till innehåll
Hem » Man dömd för våldtäkt i Folkets park Malmö

Man dömd för våldtäkt i Folkets park Malmö

I juni i år utsattes en kvinna för våldtäkt i Folkets park i Malmö. Nu döms en man vid Malmö tingsrätt till 1 år och 9 månaders fängelse för våldtäkt.

En kvinna befann sig i Folkets park, Malmö strax efter midnatt den 6 juni i år när två för henne okända män kom fram till henne. Enligt förundersökningen ska männen ha fört upp sina fingrar i kvinnans underliv.

I början av oktober anmäldes sig två män självmant efter att polisen bett om allmänhetens hjälp att identifiera två okända män på övervakningsbilder.

En man döms nu vid Malmö tingsrätt till 1 år och 9 månaders fängelse för våldtäkt. Mannen ska också utvisas efter fängelsestraffet samt även betala skadestånd till offret. Mannen döms även för två fall av grova hot som han har uttalat mot kvinnan i samband med slutdelgivningen av utredningen för våldtäkt.

Den andra mannen som också åtalades för våldtäkt frikänns, då rätten anser att det i princip saknas stödbevisning för dennes delaktighet.

Kajsa Cavallin, kammaråklagare Malmö åklagarkammare, är inte nöjd med utfallet.

– Jag kommer att överklaga gällande båda personerna. Det både gällande ansvarsdelen för den frikände och påföljdsdelen för den dömde, säger hon.

Den dömde mannen ska vara kvar i häkte med restriktioner till dess att domen har vunnit laga kraft, beslutar tingsrätten.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne