Hoppa till innehåll
Hem » Tänk säkert och skydda din viktigaste information – öppna föreläsningar

Tänk säkert och skydda din viktigaste information – öppna föreläsningar

Tänk säkert och skydda din viktigaste information – polisen arrangerar träffar med kommunerna och bankerna i Piteå älvdal

Antalet bedrägerier har ökat de senaste åren och särskilt utsatta är äldre personer. I det lokala brottsförebyggande arbetet arrangeras öppna föreläsningar i Piteå älvdal under de närmaste veckorna i samverkan med kommunerna och bankerna.

Tillsammans arrangerar polis, kommun och ortens banker informationsträffar för att prata säkerhetsfrågor. Den första träffen är fullbokad och äger rum på Kaleido tisdag den 19 mars, kl. 13.00-14.30. Förutom deltagare från konsumentrådgivningen, Piteå kommun, och Polisen i Piteå älvdal så medverkar representanter från Handelsbanken, Sparbanken Nord och Nordea. En viktig del i arbetet är att berätta hur medborgare kan tänka säkert och skydda sin viktigaste information.

– Det är viktigt att vi samarbetar kring detta för att få en ökad medvetenhet och kunskap i frågorna men också för att inte skapa onödig oro och ängslan, säger Bo Hedlund Kommunpolis, Piteå älvdal.

Det finns dock många äldre som inte kan delta på dessa träffar och därför kommer de som har hemtjänst att få information om hur man som äldre skyddar sig mot brott och hur man tänker säkert. Polisen har tagit fram en folder med tips och råd som hemtjänstpersonalen delar ut till sina omsorgstagare.

Media är välkommen att delta vid informationstillfällena. 

Kontaktpersoner:
Bo Hedlund Polisen i Piteå bo.hedlund@polisen.se Tel: 010-568 40 54
Helena Lindehag Piteå kommun helena.lindehag@pitea.se Tel: 0911-69 60 17 (endast vid träffen i Piteå)

Informationsträffarna kommer att genomföras enligt nedan:

Älvsbyn torsdag den 21 mars kl 13.00, Pärlan forum

Arjeplog onsdag den 27 mars kl 13.00, Silvermuseet

Arvidsjaur onsdag den 27 mars kl 18.00, Ringelskolans matsal

Läs mer om bedrägerier här

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Alla blåljus för hela Norrbotten.