Hoppa till innehåll
Hem » Lugn inledning på Sweden Rock Festival

Lugn inledning på Sweden Rock Festival

Under onsdagen slogs dörrarna upp till årets Sweden Rock Festival. För polisens del blev det i stort en lugn inledning på årets upplaga av festivalen.

Solen sken på både besökare och polis när årets upplaga av Sweden Rock Festival inleddes på onsdagen. För polisens del har planeringsarbetet för att festivalen ska bli en trygg och säker plats för såväl besökare, artister och personal pågått under lång tid och festivalens första dag avlöpte förhållandevis lugnt.

– Det har skett en del inbrott och stölder och flera personer har också rapporterats för narkotikabrott, men i stort har det varit en god stämning. Det är viktigt att man som besökare känner sig trygg på festivalen och vi arbetar därför mycket med fokus på just stölder och narkotika, säger polisens insatschef Tobias Vidjeskog.

Nytt för i år är att polisrytteriet är på plats, bland annat för att arbeta mot just stölderna. Ryttarna har en bra överblick från hästryggen och kan dessutom förflytta sig snabbt om det händer något.

Totalt anmäldes tre inbrott i husvagn, en stöld ur tält och två inbrott i husbil under festivalens första dag. I samtliga fall tillgreps kontanter. Flera narkotikabrott rapporterades också och en man i 40-årsåldern greps, misstänkt för sexuellt ofredande av en publikvärdinna.

Femton personer har också omhändertagits enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

Frågor från media kring festivalen besvaras av presstalesperson Maya Forstenius, telefon 070-341 30 65.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus för hela Blekinge.