Hoppa till innehåll
Hem » Rekordfå stölder under Sweden Rock Festival

Rekordfå stölder under Sweden Rock Festival

Polisen på Sweden Rock Festival 2019.

Bild: Anna Hermansson.

Polisens arbete mot stölder under festivalen gav resultat – endast tolv stöldärenden anmäldes i år jämfört med drygt fyrtio förra året.

Årets festival har ur polisens synvinkel varit mycket lugn, med färre anmälda brott än förra året. Framför allt är det stöldanmälningarna som minskat betydligt – endast tolv ärenden jämfört med drygt fyrtio förra året.

– En av våra inriktningar under årets festival har varit att arbeta mot just stölder, då vi av erfarenhet vet att det har varit ett problem. Det är därför glädjande att se att vårt arbete gett resultat, säger polisens kommenderingschef Mats Karlsson.

Polisen har under festivalen arbetat proaktivt mot internationella stöldligor bland annat genom kontroller av personer och fordon. Som ett led i arbetet mot stölder har även polisrytteriet varit på plats i Norje i år.

Polisen har också arbetat mot narkotika och totalt har antalet anmälningar om narkotikabrott ökat i år jämfört med förra året.

– Det innebär inte nödvändigtvis att det är mer narkotika i omlopp utan att vi haft en tydlig inriktning och en annan kompetens på plats för att arbeta mot narkotika. De allra flesta narkotikabrotten är ärenden som polisen initierat, säger Mats Karlsson.

Under festivalens sista natt anmäldes en våldtäkt som skett utomhus i anslutning till ett av campingområdena.

Enligt preliminära siffror upprättades 105 anmälningar under festivalen.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus för hela Blekinge.