Hoppa till innehåll
Hem » Riktad insats mot narkotika på Way Out West

Riktad insats mot narkotika på Way Out West

Polisinsatschef Andreas Staf-Welin

Polisinsatschef Andreas Staf-Welin förväntar sig fler anmälningar om narkotikabrott än tidigare år som ett resultat av polisens riktade insats. Bild: Fredrik Svedemyr

För att fånga upp unga vuxna som använder narkotika genomför polisen i samverkan med socialtjänsten en riktad insats på årets upplaga av Way Out West.

Polisen har rapporterat ett fåtal narkotikabrott under festivalen de senaste åren men i år förväntas antalet anmälningar att öka.

– Det beror på att det är ett upptäcktsbrott. Ju mer polisen arbetar mot narkotikabrottslighet desto fler anmälningar blir det. Målet med insatsen är att fånga upp ungdomar mellan 13 och 20 år som använder narkotika. Vi vet att tidiga insatser är viktiga för att bryta ett begynnande missbruk och därför samverkar vi med socialtjänsten som finns på plats på festivalen, säger polisens insatschef Andreas Staf-Welin.

Står bakom förebyggande satsning mot narkotika

I samband med årets upplaga av Way Out West lanserar festivalen i samarbete med Svensk Live ”Let´s hear it from the crowd!” Det är första steget i en långsiktig satsning för att färre personer ska börja använda narkotika i samband med livemusikevent.

– Från polisens sida står vi bakom initiativet och ser det som en viktig brottsförebyggande satsning. Vi har sedan länge ett tätt samarbete med arrangören och övriga samverkansparter och arbetar gemensamt för en trygg och säker festival, säger Andreas Staf-Welin.

Blåljusområde byggs upp

Under festivalen som pågår 8-10 augusti i Slottsskogen finns polisen på plats. Polisens uppgift är ordningshållning och trygghetsskapande åtgärder samt att förebygga, förhindra och utreda brott. Ett särskilt blåljusområde kommer att byggas upp på festivalområdet för att effektivt hantera eventuella brott.

Tips till festivalbesökare

  • Håll koll på värdesaker och ta hand om varandra.
  • Var uppmärksam på det som händer omkring dig.
  • Om du utsätts för brott – anmäl direkt. Vänd dig till polis, ordningsvakter eller evenemangets funktionärer så får du hjälp att anmäla.
  • Reagera om du ser något misstänkt. Ingrip efter din förmåga, tillkalla hjälp vid behov.
  • Följ gällande ordningsregler.
  • Den som stör ordningen eller begår brott kommer att avvisas/avlägsnas och rapporteras.
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.