Hem » Årets innovativa ledare kan finnas hos polisen

Årets innovativa ledare kan finnas hos polisen

Niclas Gerdbo, chef för PKC Syd, kan vinna priset som årets innovativa ledare vid Chefsgalan den 11 mars.

Niclas Gerdbo, chef för PKC Syd, kan vinna priset som årets innovativa ledare vid Chefsgalan den 11 mars.

Niclas Gerdbo, chef för Polisens kontaktcenter i region Syd, är finalist till priset Årets innovativa ledare som delas ut på Chefsgalan den 11 mars.

”Här är en chef vars ledarskap hämtar kraft i ambitionen att ständigt överträffa allmänhetens förväntningar. Han hämtar sin inspiration på oväntat håll och med nyskapande metoder. Med mod, energi och uthållighet har han förändrat sin organisation genom att odla en ny kultur och därmed skapat märkbar och mätbar förändring som gynnar både medarbetarna och samhället.”

Så lyder juryns motivering och så här säger Niclas Gerdbo själv om finalplatsen:

–  I den förändringsresa svensk polis genomför tror jag det är viktigt att lyfta fram det framgångsrika tillitsbaserade ledarskapet. Jag är väldigt stolt över att få lov att representera det bra jobbet som väldigt många inom polisen gör.

Priset delas ut av organisationen Ledarna och tidningen Chef med syftet att premiera och lyfta fram chefer som på ett innovativt och visionärt sätt arbetar för att utforska och anpassa ledarskapet och verksamheten till en föränderlig värld.

Priset delas ut på Chefsgalan den 11 mars. Övriga finalister är Pierre Lindmark, vd, Winningtemp och Linnea Lindau, vd, Chalmers Ventures.

Se filmen där NiclasGerdbo berättar mer om sitt ledarskap.

Polisens kontaktcenter

Polisens kontaktcenter, PKC, finns i sju polisregioner i Sverige och är allmänhetens första kontakt med polisen genom det nationella telefonnumret 114 14. 

På PKC görs tidiga åtgärder i en brottsutredning – som att skriva anmälningar, hålla förhör och ta hand om tips. En viktig uppgift är också att ge allmänheten så bra service som möjligt, därför svarar de även på frågor om andra ärenden som polisen hanterar och lämnar information om lagar och förordningar.

Dela gärna detta inlägg:
Kalmar län - alla senaste nyheter och blåljus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *