Hoppa till innehåll
Hem » Ökad polisiär synlighet och insatser mot narkotika i Göteborg

Ökad polisiär synlighet och insatser mot narkotika i Göteborg

Polisen och stadsdelarna Centrum och Majorna-Linné jobbar tillsammans och långsiktigt för att öka tryggheten. Årets medborgarlöfte för de båda stadsdelarna fokuserar därför fortsatt på ökad polisiär synlighet och olika insatser mot narkotika.

I de medborgardialoger polisen genomför uttrycker medborgarna i stadsdelarna Centrum och Majorna-Linné en fortsatt önskan om polisiär synlighet på vissa platser i de båda stadsdelarna. En bestående ortrygghet finns också kring den mer eller mindre öppna narkotikahandeln.

– Vi jobbar aktivt med synlighet och mot den öppna narkotikahanteringen. Men ser vi till problematiken i stort är det viktigt att vi tillsammans med andra aktörer jobbar långsiktigt för att få bra effekt, säger Theodor Smedius, lokalpolisområdeschef i lokalpolisområde Storgöteborg City.

För att möta ett fortsatt behov av polisiär närvaro och oron kring narkotikahanteringen på vissa utsatta platser fokuserar polisen och stadsdelsförvaltningarna för Centrum och Majorna-Linné på att jobba vidare med följande aktiviter:

Centrum

  • Polisiär närvaro i vardagen och förstärkt närvaro under fredags- och lördagskvällar i området kring Nordstan, Brunnsparken och Kungsportsavenyn. Fokus är att öka tryggheten och minska risken att utsättas för brott.
  • Minst sex riktade insatser mot narkotika. Fokus på öppen narkotikahandel på offentliga platser och i krogmiljö.
  • Minst tre trafikinsatser med fokus på beteendebrott under kvällar och nätter.

Stadsdelsförvaltningen Centrum stöttar polisens löfte genom att samverkan mellan socialsekreterare och polis. Stadsdelsförvaltningen jobbar även förebyggande genom dialoger, trygghetsvandringar och informationsinsatser.

Majorna-Linné

  • Polisiär närvaro i vardagen och förstärkt närvaro under alla fredags- och lördagskvällar i området kring Järntorget och Långgatorna.
  • Minst tre riktade insatser mot narkotika. Fokus på öppen narkotikahandel på offentliga platser och i krogmiljö.
  • Minst två trafikinsatser med fokus på beteendebrott under kvällar och nätter.

Stadsdelsförvaltningen i Majorna-Linné fortsätter med drogförebyggande informationsaktiviteter riktade till unga och deras vårdnadshavare samt till medarbetare och föreningar. Stadsdelsförvaltningen kommer även att genomföra trygghetsvandringar i stadsdelen för att identifiera eventuella otrygghetsfaktorer och sedan arbeta för att åtgärda dessa.

Medborgarlöftet är en del av samverkansöverenskommelsen kallad Trygg i – en långsiktig satsning där polisen, stadsdelsförvaltningarna och medborgarna samverkar för att öka tryggheten i stadsdelarna. I arbetet med förra årets medborgarlöfte förstärkte polisen närvaron kring Järntorget och Långgatorna, samt kring Nordstan och Kungportsavenyn. I Majorna-Linné genomförde polisen sju riktade narkotikainsatser. I Centrum genomförde polisen elva riktade narkotikainsatser och fyra trafikinsatser.

– Uppföljningen visar att vi har uppfyllt förra årets löfte. Nu fortsätter vi med våra aktiviter. Det är viktigt att få vi får kontinuitet och håller fokus i de här frågorna, säger Theodor Smedius.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.