Hoppa till innehåll
Hem » Ökat antal ansökningar till polisutbildningen från Örebro län

Ökat antal ansökningar till polisutbildningen från Örebro län

Antal ansökningar till polisutbildningen har ökat. Staplarna anger antalet sökande för utbildningsstart från hösten 2015 till hösten 2019.

Antal ansökningar till polisutbildningen har ökat. Staplarna anger antalet sökande för utbildningsstart från hösten 2015 till hösten 2019.

Under ansökningsperioden som var under november 2018 sökte över 15 000 till polisutbildningen. 591 av dessa kommer från Örebro län.

Inte sedan den nya Polismyndigheten bildades 2015 har så många sökt till polisutbildningen som under november 2018. 591 kvinnor och män från länets olika kommuner har ansökt om att få starta sin polisutbildning i höst. Det ska dock sägas att även om många söker dyker en stor del inte upp till prövningen. Därför arbetar polisen hårt för med att få fler att inställa sig till prövning men också att fullfölja prövningsprocessen. Bland annat bekostas resa och logi numera av polisen och besked om aspirantplacering ges redan vid antagningsbeskedet.

Andelen kvinnor som har visat intresse för polisutbildningen uppgår till 48 procent i Örebro län. Andelen kvinnor har legat på ungefär samma nivå sedan hösten 2015.

Flest sökande till polisutbildningen kommer från Örebro (382 personer), Karlskoga (56), Kumla (34) och Lindesberg (29). Det finns sökande från alla kommuner i Örebro län, även från små kommuner som Hällefors och Laxå som tillsammans har en handfull sökande.

En rad olika aktiviteter för att locka till polisutbildningen ägde rum under november månad runt om i länet. Till exempel:

  • Polisen var representerad på Yrkes/jobbmässan den 14 nov i mässhallen Conventum i Örebro.
  • Rekryteringsdag på Arbetsförmedlingen den 8 november
  • Man rullade in en polisbil i Mariebergs köpcentrum i Örebro där polis fanns på plats för att svara på frågor om yrket.
  • 22 november besöktes Friskis & Svettis i Örebro av uniformerad personal.
  • Utanför Lindesberg på riksväg 50 användes kommunens digitala anslagstavla under några veckor veckor för att göra reklam för polisens kampanj ”Är du redo för en större uppgift?”
  • En dag på universitetet i Örebro på en så kallad ORU-krimdag. Det finns en kriminologutbildning på universitetet och i samband med deras dag var polisen representerad.
  • Polisen i lokalpolisområde Hallsberg inbjöd allmänheten till att motionera med dem i form av att springa uppför en mycket lång trappa. I samband med det eventet informerades också om utbildningen.
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Örebro län.