Hoppa till innehåll
Hem » Ökat antal ansökningar till polisutbildningen från Dalarna

Ökat antal ansökningar till polisutbildningen från Dalarna

Utveckling i Dalarna från hösten 2015 till hösten 2019.

Utveckling i Dalarna från utbildningsstart hösten 2015 till hösten 2019.

Under ansökningsperioden som var under november 2018 sökte över 15 000 till polisutbildningen. 455 av dessa kommer från Dalarna.

Inte sedan den nya Polismyndigheten bildades 2015 har så många sökt till polisutbildningen som under november 2018. 455 kvinnor och män från länets olika kommuner har ansökt om att få starta sin polisutbildning i höst. Det ska dock sägas att även om många söker dyker en stor del inte upp till prövningen. Därför arbetar polisen hårt för med att få fler att inställa sig till prövning men också att fullfölja prövningsprocessen. Bland annat bekostas resa och logi numera av polisen och besked om aspirantplacering ges redan vid antagningsbeskedet.

Andelen kvinnor som har visat intresse för polisutbildningen uppgår till 44 procent i Dalarna. Andelen kvinnor har legat på ungefär samma nivå sedan hösten 2015.

Flest sökande till polisutbildningen kommer från Falun (105 personer), Borlänge (100), Ludvika (44) och Avesta (34). Det finns sökande från alla kommuner i Dalarna, även från Malung (8) och Älvdalen (8).

En rad olika aktiviteter för att locka till polisutbildningen ägde rum under november månad runt om i länet. Till exempel: 

  • Möjlighet att träffa poliser vid köpcentret Kupolen i Borlänge.
  • Polisens husbil åkte runt i Dalarna och man stannade till i Avesta, Ludvika, Borlänge och Falun för att prata med intresserade.
  • Man kunde träffa områdespoliserna och kommunpolisen på Tjärna Ängar i Borlänge.
  • Rekryteringsträffar runtom i regionen, bland annat i Avesta, Falun, Mora och Malung.
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Dalarna.