Hoppa till innehåll
Hem » Ökat antal ansökningar till polisutbildningen från Värmlands län

Ökat antal ansökningar till polisutbildningen från Värmlands län

Antal sökanden till polisutbildningen under november 2018 slog rekord för Värmlands län.

Antal sökanden till polisutbildningen under november 2018 slog rekord för Värmlands län. Staplarna anger antal sökande till kursstart från hösten 2015 till hösten 2019.

Under ansökningsperioden som var under november 2018 sökte över 15 000 till polisutbildningen. 631 av dessa kommer från Värmlands län.

Inte sedan den nya Polismyndigheten bildades 2015 har så många sökt till polisutbildningen som under november 2018. 631 kvinnor och män från länets olika kommuner har ansökt om att få starta sin polisutbildning i höst. Det ska dock sägas att även om många söker dyker en stor del inte upp till prövningen. Därför arbetar polisen hårt för med att få fler att inställa sig till prövning men också att fullfölja prövningsprocessen. Bland annat bekostas resa och logi numera av polisen och besked om aspirantplacering ges redan vid antagningsbeskedet.

Andelen kvinnor som har visat intresse för polisutbildningen uppgår till 46 procent i Värmlands län. Andelen kvinnor har legat på ungefär samma nivå sedan hösten 2015.

Flest sökande till polisutbildningen kommer från Karlstad (298 personer), Arvika (63), Kristinehamn (50) och Säffle (31). Det finns sökande från alla kommuner i Värmlands län, även från Storfors (3) och Årjäng (4).

En rad olika aktiviteter för att locka till polisutbildningen ägde rum under november månad runt om i länet. Till exempel:

  • Heldag i köpcentret ”Mitticity” i Karlstad. Här fick besökare bland annat pröva att testcykla och prata med poliser om yrket och utbildningen. Förutom kampanjmaterial hade lokalpolisområde Karlstad kört in en polisbil i utställningsytan.
  • Polisområde Värmland disponerade en husbil under ett par dygn. Bilen användes som informationscentral om polisutbildningen och yrket.
  • Lokalpolisområde Torsby deltog på en rekryteringsmässa i Torsby.
  • Alla lokalpolisområden i Värmland hade särskilda informationsträffar.
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Värmland. Polis och SOS.