Hoppa till innehåll
Hem » 22 oktober 06:43, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

22 oktober 06:43, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Kl 22.59 Göteborg, trafikbrott/drograttfylleri mm
En polispatrull försöker stoppa en mc/moped med en förare utan hjälm vid Blendas gata. Drönare används även vid förföljandet vilket gör att man kan följa färden hela tiden. Färden går över gräsmattor mm. Föraren stannar utanför en fastighet på Blendas gata och försvinner in. Polisen genomför en husrannsakan och man finner föraren samt ytterligare två personer i en lägenhet. Föraren, en man i 35-årsåldern kan gripas och medtogs samtidigt för provtagning. Mc/mopeden beslagtagen. Föraren är nu misstänkt för drog rattfylleri, vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, ej stannat på polismans tecken, ej använt hjälm. Övriga i lägenheten är inte misstänkta för brott. 

Kl 00.42 Töreboda, mordbrand
Räddningstjänst och polis larmas till en brand på Vadsbogatan, det luktar brandrök i trapphuset i ett flerfamiljshus. Räddningstjänsten går in och rökdyker på platsen. Det visar sig att det troligen börjat brunnit i en garderob i en lägenhet. De får samtidigt uppgifter kring en eller flera personer som varit synlig i samband med branden och som sprungit från platsen. Förundersökning med rubricering mordbrand inleds.
Polisen sammanställer de uppgifter de får in och de pekar mot två personer. Dessa två kan gripas misstänkta för mordbrand. Branden är nu en fullt utvecklad brand. Räddningstjänsten arbetar fortsatt på platsen och polis bevakar. Inga uppgifter kring några ytterligare personskador. 

Kl 01.52 Göteborg, personrån
En man ringer polisen via SOS och uppger att han blivit utsatt för ett personrån vid Linnégatan. Han har lyckats springa ifrån gärningsmännen. Målsägande anträffas vid Linnéplatsen. Rånet ska ha ägt rum i närheten till Hagabion. Offret uppger att han tvingat swisha pengar till de båda gärningsmännen. Polisen söker i närområdet men ingen grips. Anmälan upprättas. 

04.49 Lidköping, inbrottsstöld samt våld mot tjänsteman
En boende på Almersz väg ringer polisen angående pågående inbrott i fastigheten. Två gärningsmän ska ha brutit sig in och även varit synliga då de lämnade platsen. Polis åker till platsen och en av de två misstänkta kan gripas ganska omgående. Denna gärningsman utdelar i samband med gripandet slag mot polismännen, två poliser träffas av slag. Polisen spårar med hund från platsen då det gäller gärningsman nr 2. Han lyckas dock undkomma. Polisen har dock gjort vissa fynd i samband med spårningen. Inga ytterligare uppgifter kring skador på polismännen. Anmälan om inbrottsstöld samt våld mot tjänsteman i två fall. 

 
 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.