Hoppa till innehåll
Hem » 18 februari 06:59, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

18 februari 06:59, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Inga stormrelaterade ärenden i länet som påverkat polisen. 

Kl 22.54 Grästorp, grov misshandel
Polis larmas via SOS till Södergatan i Essunga. En person uppges vara knivskadad. Skadeläget i övrigt är inte känt. Polis och ambulans åker mot platsen. På väg fram får man även veta att gärningsmannen ska ha lämnat platsen. När ambulans kommer fram så körs den skadade till vårdinrättning. Den skadade är en man i 20-årsåldern. Han har flera skador i bålen som troligen orsakats av kniv. Den skadade uppges dock vara stabil.  

Polisen genomför utredningsåtgärder och man får relativt snabbt fram uppgifter på den gärningsman som utfört dådet. Själva brottet ska ha inträffat på en annan plats. Polisen eftersöker gärningsmannen och han kan gripas under senare delen av natten. Den misstänkta mannen är yngre, dock straffmyndig. 

Kl 00.27 Härryda, inbrottsförsök samt grov misshandel
Polis larmas till Grönhultsvägen där någon ska ha blivit slagen med tillhygge i en bostad. När polisen åker till platsen är det oklart vad som ligger bakom händelsen. Den skadade uppges ha blivit slagen av två män med tillhygge, han ska bl a ha någon typ av huvudskada. Det framkommer sedan att det handlar om två maskerade män som troligen brutit sig in/begått inbrott och att bostadsinnehavaren ska ha ertappat dem och det blivit tumult inne i bostaden, Den skadade lyckas dock jaga iväg gärningsmännen. De båda gärningsmännen ska ha varit maskerade med huvor. 

Den skadade avförs till sjukhus för kontroll, oklart skadeläge. Polisen söker i närområdet bl a med hund. Förundersökning inledd med rubricering inbrottsstöld samt grov misshandel.  

Kl 02.35 Åmål, misshandel
Polisen får larm om en misshandel som ska ha ägt rum på Mellanbrogatan. Tre personer ska ha bråkat och en har blivit utsatt för våld då han låg ner, allt enligt vittne. Även ambulans larmas till platsen. 

När polisen kommer fram så finner man en skadad person. Uppgifterna talar dock om att det ska finnas minst en ytterligare person med värre skador. Patrullen finner blodspår som leder mot en bostad. Man finner då en man med skador i ansiktet i en lägenhet. Han blir undersökt av ambulanspersonal, trots att han avböjer hjälp. Ytterligare en person/man identifieras som har varit delaktig i händelsen. Då det inte går att avgöra/få fram information vad som hänt upprättas anmälan om misshandel då det gäller samtliga. Utredningen får visa vem som gjort vad. 

Kl 05.53 Mölndal, olaga hot samt stöld av cykel
Polsien får larm om att någon ska ha hotat en person vid en bostad i Sisjön, möjligen riktat ett vapen mot anmälaren som bor på Kärnvedsgatan.

En i huset hade sett en man som gått in på tomten till grannen och tar en sk ”fatbike”. Hon filmar händelsen vilket gärningsmannen ser och han går då mot henne och hotar mm. Gärningsmannen var maskerad med munskydd och försvinner, troligen med cykeln då hon låser in sig. 
Polis åker mot platsen, flera patruller och man söker av närområdet. Även med hjälp av hund. Man får upp ett spår och en person anträffas. Förundersökning med rubricering olaga hot samt tillgrepp av cykel. Cykeln anträffas dock inte. Möjligen fanns det ytterligare en gärningsperson. Den person som man anträffat är påverkad och omhändertogs för fylleri. Personen, en man kommer efter tillnyktring att höras som misstänkt för tidigare nämnda brott.   

Västra Götaland, misshandel i relation

Polisen har under natten gripit en man på en adress i i Storgöteborg för misshandel av sin sambo. Hon ska vid tillfället ha blivit slagen i huvudet och över en arm. Enligt kvinnan så har detta inträffat ett flertal gånger förut. 

  

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.