Hoppa till innehåll
Hem » 05 juni 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

05 juni 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Sammanfattning från Summerburst:
13 st LOB, 2st PL13, 19st anmälningar väl genomförd tillställning där Ordningsvakterna både inne samt utanför Ullevi gjorde ett mycket bra arbete som gjorde att de närvarande kände sig trygga och väl omhändertagna. Man räknade med att det var totalt ca 18.000 personer inne på Ullevi under kvällen. 

23.14 Göteborg, narkotikabrott.
En man påträffas i Brämaregården med en påse med misstänkt narkotika på sig varför den tas i beslag. Mannen identifieras och en anmälan skrivs.

00.12 Töreboda, misshandel.
En man kan gripas som misstänkt för en misshandel då han har sparkat och slagit en annan man i närheten av bensinstationen Ingo. Visar sig att man känner varandra men väldigt oklart vad det är de har bråkat om. Mannen som blev slagen körs med ambulans till Skövde sjukhus för vård då han varit avsvimmad i samband med misshandeln. Den misstänkte får åka med och sova ruset av sig först innan förhör kan hållas.

00.17 Trollhättan, stöld.
Ett vittne ser hur några personer bryter upp en klädinsamlingscontainer i området Stavre varför polis kontaktas. Männen påträffas i sin bil och båda kan gripas som misstänkta för stölden. Båda härrör från Litauen och de får nu följa med till stationen för vidare utredning.

00.55 Uddevalla, blåljussabotage m.m.
Ordningsvakter larmar om underläge samt pågående storbråk utanför en krog på Kungsgatan varför ett flertal patruller beordras fram till platsen. Två personer är belagda med handbojor när polis kommer till platsen. Flera personer omhändertas enligt Polislagen §13. Någon får åka med för att sova ruset, en person misstänks för våld och hot mot tjänsteman samt en är misstänkt för Blåljussabotage men får börja med att sova ruset av sig innan förhör kan hållas.

00.57 Göteborg, brott mot knivlagen.
En man påträffas med en kniv på sig på Näverlursgatan som tas i beslag. Mannen som är i 30 års åldern är misstänkt för brott mot knivlagen.

01.04 Skövde, brott mot knivlagen.
En man påträffas inne på Olstorps Festplats med en kniv varför ordningsvakterna griper mannen i avvaktan på polis. Kniven tas i beslag och en anmälan skrivs.

01.46 Härryda, narkotikabrott.
En man påträffas inne på Landvetter flygplats synbart påverkad av droger. Mannen kontrolleras och man hittar misstänkt narkotika på honom som tas i beslag. Han får även följa med för provtagning, en anmälan skrivs.

02.07 Göteborg, våld mot tjänsteman m.m.
En större fest pågår i Gamlestaden och där larmas det om ett större slagsmål varför polis larmas till platsen. Finns uppgifter om att någon skall vara knivskuren men ingen skadad påträffas. Dock grips ett flertal personer som gjort sig skyldiga till våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, ofredande samt våldsamt motstånd. Lite oklart i skrivande stund exakt hur många personer är gripna från festen.

02.11 Göteborg, personrån.
En man har blivit av med sitt guldhalsband i samband med ett rån som skall ägt rum på Kaponjärgatan. Det var två gärningsmän som gav sig på målsägande och ryckte av honom hans guldkedja för att sedan springa i riktning mot Haga. Ingen gripen och patrull skriver en anmälan om personrån.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.