Hoppa till innehåll
Hem » 02 juli 08:15, Sammanfattning natt, Norrbottens län

02 juli 08:15, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Här följer ett urval av nattens händelser kl 00-07:

02:50 Trafikbrott, Luleå
På riksväg 97 vid Norra Sunderbyn kör en personbilsförare 115 kilometer i timmen på en 80-sträcka. Förarens körkort omhändertas och en anmälan om trafikbrott ska upprättas.

02:51 Misshandel, Gällivare
Polis tar upp en anmälan om misshandel. Enligt initiala uppgifter har några personer utsatt en man för misshandel. Polis anträffar en misstänkt man, som är i 20-årsåldern, och förhör hålls. En anmälan ska upprättas.

04:07 Misshandel, Piteå
Polis beordras till Piteå centrum med anledning av misshandel. En man uppger att han blivit utsatt för misshandel av en annan man. En anmälan tas upp. Det finns inga uppgifter om att mannen behöver akutsjukvård.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

En viltolycka på E4 vid Rutvik har anmälts till polisen under natten. Det finns inga rapporter om personskador.

Kiruna, en summering av polisens arbete i samband med Kirunafestivalen:

Polisen har under kvällen och natten arbetat med fokus på synlighet och trygghet både inom och utanför festivalområdet.

Överlag har det varit lugnt men en del berusning, vilket dock varit hanterbart för polisen och för ordningsvakterna. Det har inte utfärdats några ordningsböter, en anmälan gällande misshandel har upprättats, en avvisning och tre avlägsnanden har skett, tre minderåriga har överlämnats till socialtjänsten med anledning av fylleri, en minderårig har överlämnats till vårdnadshavare på grund av fylleri, alkohol har direktförverkats och två personer har omhändertagits med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB).

Polisen som arbetade uppger att det har rått en mycket god stämning bland festivalens besökare och evenemanget beskrivs som lyckat i sin helhet. Arrangörer och ordningsvakter har gjort ett mycket bra jobb och polisen som arbetade under arrangemanget vill även rikta ett tack alla glada festivalbesökare.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Alla blåljus för hela Norrbotten.