Hoppa till innehåll
Hem » 01 juli 08:14, Sammanfattning natt, Norrbottens län

01 juli 08:14, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Klockan 00-07, tre personer har omhändertagits för fylleri.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:57 Misshandel, Älvsbyn
Polis beordras till Storgatan i centrala Älvsbyn med anledning av att en man blivit misshandlat av okända personer utomhus. Mannen förs till sjukvård med ambulans. Polis håller förhör och upprättar en anmälan gällande misshandel.

02:26 Skadegörelse, Piteå
Polis beordras till Piteå centrum med anledning av skadegörelse utanför en restaurang. En anmälan tas upp.

03:06 Misshandel, Älvsbyn
Polis beordras till centrala Älvsbyn med anledning av misshandel utomhus. En kvinna har blivit slagen av en okänd man. Mannen är inte kvar på plats. En anmälan upprättas gällande misshandel. Det finns inga uppgifter om att kvinnan behövt uppsöka akutsjukvård.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Dessutom har ärenden som är relaterad till psykisk ohälsa hanterats under natten.

Kiruna, en summering av polisens arbete i samband med Kirunafestivalen:

Polisen har under kvällen och natten arbetat med fokus på synlighet, kommunikation, att arbeta trygghetsskapande samt att befinna sig där flest personer är. Dessutom har en hundpatrull har cirkulerat i området utanför festivalplatsen.

Det har återigen varit en festivalkväll utan större ordningsstörande incidenter, inga brott har kommit till polisens kännedom under kvällen. Inga ordningsböter har utfärdats och inga anmälningar har upprättats. Tre personer har omhändertagits med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB), sju avlägsnanden och fem avvisanden har skett och alkohol har förverkats.

Polis som arbetat under kvällen beskriver stämningen som god under hela kvällen, både bland besökare och personal. Ett tack riktas till övriga som arbetat under festivalkvällen samt till besökarna som alla bidragit till en bra kväll.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Alla blåljus för hela Norrbotten.