Hoppa till innehåll
Hem » 04 maj 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

04 maj 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

23:49 Göteborg, brand

SOS larmas om en brand i ett flerfamiljshus på Molnvädersgatan, Hisingen. Trapphuset uppges vara rökfyllt och lågor ska vara synliga. Räddningstjänsten är snabbt på plats och går in i byggnaden med rökdykare. Polisen är behjälplig med att inrymma den aktuella och omkringliggande trappuppgångar. 

Räddningstjänsten har snart branden under kontroll.

En person uppges vara allvarligt skadad. Åtminstone en ytterligare person har förts till sjukhus med ambulans. 

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand. 

02:11 Skövde, våldtäkt

En patrull bli stoppad av en kvinna i 20-årsåldern i centrala Skövde. Kvinnan uppger att hon har blivit våldtagen av en utpekad gärningsman, även han i 20-årsåldern. Mannen grips och körs till polisstationen. Kvinnan förs till sjukhus för undersökning.

03:50 Uddevalla, försök till grov stöld åldringsbrott

En kvinna i 85-årsåldern kontaktar polisen med en misstanke om att hon kan ha blivit utsatt för brott. Kvinnan uppger att hon släppt in en yngre kvinna som påstått att hon behövde låna toaletten. Enligt uppgift ska kvinnan ha befunnit sig i bostaden i minst 30 minuter, när hon lämnar ser anmälaren att hon möter upp en man utanför. Det är oklart om något har stulits.

En dryg halvtimme ser en patrull två personer som stämmer in på signalementet och stoppar dem för kontroll. Inget brott kan dock konstateras. Strax innan klockan 05 hör anmälaren av sig igen, nu med uppgift om att den yngre kvinnan utgett sig för att vara polis. En patrull får åter syn på de utpekade personerna och de grips, misstänkta för försök till grov stöld, åldringsbrott. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.