Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 2022-02-12 08:23:49 12 februari 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Uppdaterad 2022-02-12 08:23:49 12 februari 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Kl 23.14 Uddevalla, stöld i bostad
En kvinna kontaktar polisen då hon upptäckt att hon drabbats av inbrott. Kvinnan bor på Lingonvägen i Ljungskile. Hon har under natten hört ljud i fastigheten men trott att det var katten som hördes. När hon sedan kontrollerar så visar det sig att någon ska ha tagit sig in via en ruta gått in i sovrummet och tillgripit bla smycken, oklar omfattning. Detta ska ha inträffat samtidigt som kvinnan varit hemma, ca någon timma före  det att polisen kontaktats. Polis på plats för anmälan. 

Enligt den lokala polisen har man vid flera till tillfällen och på flera orter i området fått larm om samma typ av brott.  

Kl 23.49 Göteborg, försök till rån/misshandel alt. våld mot tjänsteman
En busschaufför larmar polis om att han blivit utsatt för våldsbrott. Händelsen ska ha inträffat vid Långedragsvägen/Kungstensmotet. Ytterligare en person ska ha blivit slagen, möjligen passagerare. Inga allvarliga personskador. Gärningsmannen uppges vara en yngre man, ca 15-20 år som lämnat platsen. 

Det framkommer att passageraren blivit utsatt för ett rånförsök. Busschauffören har möjligen ingripit och då blivit slagen. Polis på plats men ingen gripen. Anmälan upprättad.  

Kl 03.07 Skaraborg, misshandel och olaga hot (Relationsbrott)
En kvinna ringer SOS och uppger att hon blivit utsatt för våld och hot i relation. Hon uppger vidare att detta har pågått under lägre tid men att hon tidigare inte vågat anmäla. Den man som misshandlat uppges vara sambo med kvinnan. Hon har låst in sig på toaletten för att kunna ringa. Hon har tagit foto på tidigare skador för att kunna bevisa att det inträffat. Polis larmas till platsen. 
Polisen kan gripa den misstänkte i bostaden. Kvinnan avförs till sjukhus för kontroll, för till fället så uppges hon inte uppvisa några mer omfattande skador. 

Kl 03.38 Göteborg, personrån
En man anträffas skadad vid Norra Hamngatan. Han uppger själv att han blivit rånad. Han ska ha blivit slagen och sparkad, b la mot huvudet. Mannen är i 30-årsåldern och har svårt att redogöra för vem som gjort vad och hur det hela ska ha gått till. Händelsen ska dock ha inträffat i Brunnsparken ca 20 minuter före det att polis anländer. Han uppges ha blivit fråntagen plånbok och telefon Ambulans tillkallas och mannen körs till Sahlgrenska för kontroll. Ingen gripen. 

Kl 06.21 Ale, misshandel alt. grov misshandel
En man kontaktar SOS/Polisen och uppger att han varit ute med soporna på Odalvägen i Skepplanda då en okänd man kommer fram och hugger honom med en yxa i ansiktet. Han uppger att han behöver vård. I övrigt så är det väldigt oklara omständigheter, det finns ytterligare personer på plats som talar om att mannen fallit och slagit sig mm. Det finns uppenbart alkohol med i bilden, händelsen ska ha inträffat ca 20 minuter före samtalet till polisen. Polis och ambulans åker till platsen. 
På platsen anträffas en skadad man. Han har något typ av jack ovanför örat, något som kan vara en knivskada i en axel samt någon typ av ansiktsskada. Han har även en skada på en arm ej livshotande men det kan ha kommit från en yxa. Den skadade förs till Kungälvs sjukhus för vård. Väldigt oklara omständigheter då det gäller brottet. Ingen gripen. 

Polisen arbetar med händelsen fortfarande. 
 
 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.