Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 17 maj 04:45: 17 maj 00:42, Sammanfattning kväll och natt, Eskilstuna

Uppdaterad 17 maj 04:45: 17 maj 00:42, Sammanfattning kväll och natt, Eskilstuna

00.30 polisens presstalesperson Thomas Agnevik finns i tjänst och kommer här att sammanfatta polisens verksamhet i Eskilstuna. Arbetet påbörjas med att Thomas sätter sig in i läget och därefter uppdateras denna text fortlöpande. Senare kommer också samtal att besvaras på pressnumret i mån av tid.

21.58 SOS-larm till polisen om brand i en bil på parkering på Skogsängsgatan i Eskilstuna. En bil var helt övertänd. Polisen misstänker skadegörelse genom brand.

22.14 SOS-larm till polisen om brand på Hästskobacken i Eskilstuna. Det var en bil som brann. Polisen misstänker skadegörelse genom brand.

22.18 SOS-larm till polisen om brand på Ekenhillsvägen i Eskilstuna. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd.

22.19 en polispatrull ser en brand på Hammarbyvägen – Säbygatan i Eskilstuna. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd.

22.24 samtal till polisen om brand på Bellmansplan i Eskilstuna. Det visade sig att det var tre bilar som brann. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd.

22.27 samtal till polisen om brand på Årbygatan i Eskilstuna. Uppgifter finns om att flera bilar brann. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd.

22.28 samtal till polisen om brand på Ådalsgatan i Eskilstuna. Uppgifter finns om att flera bilar brann på platsen. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd.

22.29 samtal till polisen om brand på Eddavägen i Eskilstuna. Visade sig vara en husvagn som brann på platsen. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd.

22.29 samtal till polisen om brand på Lagrådsgatan i Eskilstuna. Visade sig vara en bil som brann. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd.

22.32 samtal till polisen om brand på Kärrhagsvägen i Eskilstuna. Visade sig vara en bil som brann. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd.

22.47 SOS-larm till polisen om brand på Assessorsgatan i Eskilstuna. Det var en bil som brann på platsen. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd.

22.59 SOS-larm till polisen om brand på Årbygatan. Visade sig vara mopeder som brann. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd.

23.12 försök att anlägga brand på polisstationen på Nygatan i Eskilstuna. Polisen upprättar bevakning av polisstationen. Det har inte uppstått någon brand av större omfattning. Polisen har säkrat spår och bevis på platsen.

23.18 SOS-larm om brand på Odlarvägen i Eskilstuna. Det ska ha varit en bil som brann. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd.

23.25 samtal till polisen om brand på Skrinnarvägen i Eskilstuna. Ska ha varit en bil som brann på platsen. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd.

23.27 SOS-larm till polisen om bilbrand på Skiftingegatan i Eskilstuna. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd.

00.23 polisen har gripit tre män i 20-årsåldern som misstänkta för försök till grov skadegörelse.

Polisen har också fått förstärkning till Eskilstuna med ett flertal polispatruller, polishelikopter och andra resurser. Förstärkningen har kommit ifrån polisregion Bergslagen, polisregion Mitt, polisregion Stockholm och polisen nationella operativa avdelning, polisflyget.

00.40 SOS-larm till polisen om brand på parkeringen på Eddavägen. Det visade sig att det var den tidigare branden 22.29 som tagit sig. Det har nu också visat sig att det var en husbil som brann, inte en husvagn.

03.18 de tre män som greps misstänkta för branden på Skiftingegatan kl. 23.27 har anhållits av åklagaren vid 02-tiden. Alla tre är skäligen misstänkta för försök till grov skadegörelse. De är förhörda under natten och kommer att förhöras ytterligare under måndagen.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Södermanland