Hoppa till innehåll
Hem » 10 april 06:57, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

10 april 06:57, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Kl 22.21 Göteborg, Försök till mord/grovt rån
Polisen får larm om eventuell skottlossning i området kring Bö, flera personer larmar om detta. När polisen anländer till Bögatan så finner man en man med en skottskadad i ett ben. Ambulans tillkallas. Det framkommer relativt snabbt att skytten ska ha lämnat i en bil. Bilen larmas ut och eftersöks i närområdet. Ett flertal vittnen kan höras på platsen. Troligen flera personer i en den misstänkta bilen. Polisen inleder förundersökning på försök till mord. Platsen för brottet spärras av och tekniker beställs. 

Polisen genomför dörrknackning i området. Man gör även vissa fynd på brottsplatsen. I samband med förhör så framkommer uppgifter kring att man varit på platsen för att göra upp ”affärer” som sedan mynnat ut i skottlossning. Polisen rubricerar därför även händelsen som grovt rån. Flera personer hämtas till förhör. Den misstänkta bilen är inte återfunnen, ingen har gripits. Den skadade, en man i 30-årsåldern befinner sig troligen på sjukhus, tillståndet i övrigt är inte känt. 

Kl 08.15 Uppdatering: Den skottskadade uppges ha lämnat sjukhuset under natten. Brottsplatsundersökningen är genomförd. Avspärrning hävd. Ingen gripen/ingen misstänkt. 

Kl 23.06 Mölndal, olaga intrång/ alt försök till stöld. 
Polis larmas till Brogatan där några personer ska ha lämnat en byggnad, troligen tillhörande NCC. En av dessa personer ska dra på en stor väska. Anmälaren misstänker att det har genomförts ett inbrott. Väktare och polis åker mot platsen. Ett sak kameralarm sk även ha löst ut på platsen. Väktare är först på platsen och uppger att det är ett större byggområde. Larmet ljuder då på platsen. 
Väktare kan omedelbart gripa en man inne på området. Troligen finns det ytterligare personer inne på området. Polisen söker igenom området men ingen ytterligare kan gripas. Den frihetsberövade misstänks för olaga intrång alt. försök till stöld. Den misstänkte är en man i 45-årsåldern.  

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.