Hoppa till innehåll
Hem » 13 februari 06:49, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

13 februari 06:49, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Kl 18.03 Göteborg, försök till mord/dråp
Ett vittne larmar polis till Dr. Fries torg där det ska pågå ett slagsmål. Vittnet har sett en kniv och möjligen så är någon skadad. En mindre mörk bil uppges ha lämnat platsen. Vittnesuppgifterna talar om att fyra personer som varit på platsen. Några försvann även till fots. En person ska vara kvar på plats och möjligen skadad. Polis tillsammans med ambulans larmas till platsen. Polisen får ny adress, Dr Bäcks gata dit den skadade ska ha tagit sig. Den skadade anträffas och förs omedelbart till Sahlgrenska sjukhuset. Han har en skada i ryggen, troligen knivskada. Ej hörbar vid tillfället och bedömningen är att skadan är allvarlig. 

Förundersökning inleds med rubricering försök till mord. Den skadade anträffades på en spårvagn och denna beslagtogs för teknisk undersökning. Hundsök genomförs på platsen. Platsen spärras av men kan snart hävas. Den skadade är en man i 25-årsåldern. Sjukvården meddelar att läget är allvarligt men stabilt. Diverse spår säkras. I nuläget ingen gripen. Utredningsarbetet fortsätter under dagen. 

Kl 19.20 Älvsborg, Grovt olaga hot (Relationsbrott)
Polis larmas till en bostad i Älvsborg. En kvinna uppger att en fd man/pojkvän befinner sig utanför ytterdörren och försöker ta sig in med hjälp av kofot. Han hotar hela tiden genom att gapa och skrika att han ska ”döda” flera personer i trapphuset. Mannen lämnar och försvinner till sin egen bostad där han kan gripas misstänkt frö grovt olaga hot.  

Kl 22.27 Älvsborg, våld mot tjänsteman, olaga hot (Relationsbrott)
Polis larmas via SOS till en adress i Älvsborg. En påverkad kvinna hotar att kasta ut sitt barn från ett  fönster. Hon har kastat ut föremål men befinner sig nu utanför fastigheten med barnet som är naket. Anmälaren är pappa till barnet och sambo med kvinnan. Polisen har varit på plats två gånger tidigare under kvällen p.g.a. av bråk i samband med alkohol. Mycket stökigt när polisen återigen anländer och kvinnan sparkar bl a en polis på benet. dock inga bestående skador. Kvinnan grips misstänkt för barnfridsbrott och våld mot tjänsteman. 

Sociala myndigheter informerade. Barnet får stanna kvar i bostaden med pappan. 

Kl 01.31 Göteborg, misshandel, brott mot vapenlagen
Polis larmas till Alice Bonthronsgatan där en man uppger att han blvit knivhuggen och hotad. Insatsstyrkan åker till platsen. Oklart vad som har inträffat men det är bråk i en lägenhet, någon är skadad. Möjligen allvarligt men det går inte att avgöra. Det förekommer även uppgifter om att vapen ska ha förekommit. 

Polisen säkrar platsen i avvaktan på beslut att gå in. Förundersökning inleds grov misshandel och grov vapenbrott. En person kommer ut från bostaden som kan säkras. Flera personer ska fortfarande befinna sig i bostaden. Insatsstyrkan går in. Ytterligare tre personer återfinns i bostaden. Polisen anträffar inget skjutvapen men en större kniv anträffas. Den skadade har ett mindre jack i pannan, ej allvarligt. Ej behov av sjukhusvård. Mycket oklara omständigheter, ingen grips. 

Förundersökningen rubriceras slutligen som misshandel samt vapenbrott. 

Kl 03.49 Stenungsund, grov misshandel
Polis larmas till Mc Donalds i Stenungsund. Något har inträffat på stället eller i dess närhet, troligen ett bråk och nu befinner sig en yngre man inne på restaurangen med skador. På plats anträffas en man sittande. Han har skador i bukregionen som kan komma från ett stickvapen/kniv. Väldigt oklara omständigheter. Den skadade körs med hjälp av ambulans till Kungälvs sjukhus. Mannen har hörts av polis. Tillståndet är för närvarande inte känt men han är under vård. Förundersökning med rubricering grov misshandel har inletts. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.