Hoppa till innehåll
Hem » 20 mars 06:41, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

20 mars 06:41, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Kl 18.53 Strömstad, brand i butik
Räddningstjänst, ambulans och polis kallas till en brand i en butik vid Oslovägen. Ovan butiken ligger det lägenheter. Branden är fullt utvecklad när räddningstjänsten kommer fram men man får branden snart under kontroll. Inga kända personskador. Polis stöder med att sköta trafiken i området. Oklart vad som orsakat branden. Anmälan upprättas med rubricering allmänfarlig öddeläggelse.

Kl 23.20 Göteborg, förföljande -misstänkt drograttfylleri mm
En polispatrull försöker stoppa en personbil vid Sommarvädersgatan, bilen stannar dock inte. Färden går Flygvädersgatan innan den där den misstänkta bilen kolliderar vid Sommarvädersgatan/Badvädersgatan med en lyktstople/hastighetsskylt.
Inga kända personskador. En ensam förare i bilen, en man. Föraren visar tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Polisen finner även misstänkt narkotika på mannen som beslagtogs. Han misstänks för drograttfylleri, narkotikabrott samt div. trafikbrott. 

Kl 00.12 Partille, försök till dråp
Polis och ambulans larmas till Parallellvägen i Partille där någon ska vara knivskadad. Två män ska bråka och i en bil bredvid ska det finnas ett barn. En av männen uppges vara knivskadad. Polisen inleder en insats. När man kommer fram så finner polisen en man sittande utanför en bostad, den andra parten har troligen gått in i en bostad i fastigheten. Polisen kan dock snabbt lokalisera den man som försvunnet. Han har då även tagit med sig barnet in i bostaden. Den man som hittas utanför har sårskador i huvudet och blöder, troligen knivskador. Han förs med hjälp av ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. 

Den andra mannen som befann sig i fastigheten har även han skador på bl a händerna. Han grips misstänkt för försök till dråp. När polisen söker vidare i fastigheten kan man även hitta en blodig kniv som gömts undan. Troligen brottsverktyg. Denna kniv beslagtogs. Skadorna bedöms inte som livshotande.  

Kl 01.46 Tidaholm, inbrott på byggarbetsplats. 
Polis larmas till en byggarbetsplats vid Fredsgatan. Någon har sett personer inne på byggområdet som lyser med ficklampor. Oklart hur många. Polis åker mot platsen samtidigt som vittnen ser hur någon/några lämnar platsen. En bär bl a en sk kundkorg med något. Han går mot busstationen. En bil kommer till platsen och plockar upp den misstänkta personen. Den aktuell kundkorgen lämnas på en plats i närheten av var bilen stannat. Polis och väktare hittar denna och den innehåller olika typer av verktyg uppenbart från bygget. 

Något senare så hittar en polispatrull den bil som varit aktuell under färd. Tre personer i bilen. Bilen stoppas. En av dessa stämmer överens med uppgifterna på den som lämnat bygget. Samtliga i bilen kontrolleras/identifieras. Ingen kan dock gripas i nuläget. Utredningen fortsätter dock. 

Kl 01.56 Västra Götaland, misshandel i relation (Älvsborg)
Ett tfn-samtal kommer in till polisen där en kvinna och en man bråkar i Älvsborg. Samtalet bryts. Polisen kan dock spåra samtalet till en adress som tidigare är känd. Polisen motringer och skickar samtidigt patrull till platsen. Polisen kommer fram får kontakt med kvinnan och sedan bryts samtalet igen. Kvinnan blir uppenbart hindrad att ringa. När polisen kommer fram så möts man av en kvinna. Det uppges varit bråk och kvinnan ska ha blivit slagen. Mannen grips och kvinnan får följa med för anmälan och förhör. Inga uppgifter om behov av sjukhusvård. 

Kl 06.44 Göteborg, stöld/inbrott alt. försök till stöld/inbrott i butik/lager
Flera larm löser ut vid Mediamarkt på Transportgatan. Väktare och polis larmas till platsen. Vittnesuppgifter talar om att en svart/mörk personbil som lämnat platsen i hög hastighet. Möjligen har en port till butiken skadats, möjligt försök till inkörning i lagret till butiken. Hundpatrull tillkallas. 

På plats kan konstateras att någon använt en truck för att lyfta upp ytterligare en mindre variant av truck på en lastkaj för att sedan köra med den mindre trucken genom en dörr/port in i lagret, trucken står kvar på plats på insidan. Lokalerna genomsökta, ingen kvar. Platsen spärras av för teknisk undersökning. Via kamera övervakning har man bilder på flera maskerade gärningsmän som rört sig på platsen. Det finns ingen uppgift om att man lyckats få med sig gods från platsen.   

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.