Hoppa till innehåll
Hem » 28 februari 13:10, Försvunnen person, Luleå

28 februari 13:10, Försvunnen person, Luleå

Det var vid 03-tiden inatt som polisen hade kontakt med en man som är i 35-årsåldern. Efter en stund bryts samtalet och när polisoperatör sedan försökte nå honom på nytt så fick de inte kontakt.

Mannen befann sig utomhus och skulle ha kört fast med skoter i terrängen. Han visste inte med säkerhet var han befann sig, eventuellt kunde han befinna sig utomhus någonstans mellan Alvik och Selet. Mannen ska ha befunnit sig utomhus under en längre tid.

Polisen har arbetat med olika typer av informationsinhämtning för att försöka spåra var mannen befinner sig men ännu utan resultat. Exempelvis har polisen försökt att använda sig av mobilpositionering.

Vid 11:45-tiden togs beslut om att inleda räddningstjänst enligt lagen mot skydd och olyckor (LSO). Polisen använder sig av flera resurser med olika kompetens; exempelvis är helikopter, fjällräddare och hundpatruller involverade i sökandet.

Sökinsatsen syftar till att påträffa mannen så snart det går med tanke på tidsaspekten och väderförhållandena.

Polisen arbetar vidare med sökinsatsen samt informationsinhämtning. Polisen arbetar utifrån de metoder som finns gällande försvunna personer.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Alla blåljus för hela Norrbotten.