Hoppa till innehåll
Hem » Vapen och narkotika hittades vid tillslag

Vapen och narkotika hittades vid tillslag


  • Insidan av en garderobshylla med en gul kasse och svart fodral. Två vapen i närbild
    På en hylla i en garderob hittade polisen flera vapen. Bild: Polisen

  • Två svarta plastväskor fyllda med hasch respektive cannabis.
    I garaget i Bergsjön påträffades stora plastväskor med hasch och cannabis Bild: Polisen

1/2

En så gott som ostraffad huvudman, hans kvinnliga bekant och två tonåringar kunde gripas i samband med en spaningsinsats mot narkotikabrottslighet. Nu ställs kvartetten inför rätta.

I september förra året bevittnade polisens spanare en misstänkt överlåtelse på en parkeringsplats i Hisings-Backa i Göteborg. Direkt efteråt försvann en man ifrån platsen i bil. Polisen följde efter och kunde se hur mannen gjorde ett kortare stopp vid ett garage i Bergsjön innan han körde till Utby och sin bostad där han greps. Vid husrannsakan i garaget i Bergsjön hittade polisen 9,6 kilo cannabis, 26,6 kilo hasch, 19,6 gram amfetamin, 6,16 gram kokain och en kokainpress. Dessutom hittades två vapen med ammunition och 38 200 kronor i kontanter.

– Den 31-årige huvudmannen misstänks vara delaktig i en omfattande narkotikadistribution. Han har gått under radarn och var helt okänd för oss sedan tidigare, säger Rebecca Godtman, utredare vid spaningssektionen i Storgöteborg.

Vid gripandet hade mannen nycklar i sin ägo som polisen kunde spåra till en lägenhet i Majorna. I en garderob i lägenheten hittade polisen en kulsprutepistol med ljuddämpare och ammunition, en automatkarbin och en halvautomatisk pistol. Den som hyrde lägenheten var en 23-årig kvinnlig bekant till huvudmannen. Hon greps också misstänkt för grovt vapenbrott.

I samband med det misstänkta överlämnandet på parkeringsplatsen såg polisens spanare även hur tre ynglingar lämnade parkeringsplatsen med pappkartonger som de bar in i ett närliggande flerfamiljshus. När poliserna strax därefter kontrollerade husets källarförråd påträffades tre kartonger som innehöll 14,4 kilo cannabis. Ytterligare en kartong med 4,3 kilo cannabis hittades i en hyrbil som stod kvar på parkeringsplatsen. Två unga män – 17 och 18 år – kunde gripas i området.

– Det här är tonårskillar från Backa som är flitigt förekommande i narkotikasammanhang. Nu åtalas de båda för grovt narkotikabrott och riskerar betydande fängelsestraff, konstaterar Rebecca Godtman.

Huvudmannen åtalas för två fall av grovt narkotikabrott och två fall av grovt vapenbrott. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.