Hoppa till innehåll
Hem » Inga provisoriska pass 26-27 januari

Inga provisoriska pass 26-27 januari

Under helgen 26-27 januari stängs passystemet för uppgradering. Under den helgen är det därför inte möjligt att ansöka om provisoriska pass vid Landvetters flygplats.

– Vi uppmanar därför de som kommer att resa denna helg att ta en ordentlig titt i sitt pass och kontrollera vilket utgångsdatum det har. Vissa länder har krav på giltighetstid för att tillåta inresa. Kontrollera med respektive lands ambassad eller konsulat, säger kommissarie Jan Schütt.

Alternativ till provisoriska pass den 26 och 27 januari:

  1. Provisoriska pass utfärdas vid Landvetter flygplats till och med fredag 25 januari kl 22:00. Ta med en giltig id-handling och en handling som styrker att du ska resa den 26 eller 27 januari. Ett provisoriskt pass kostar 980 kr.
  2. Provisoriska pass utfärdas vid passcentralen, Stampgatan, Göteborg till och med fredag 25 januari kl 15:00. Ta med en giltig id-handling och en handling som styrker att du ska resa den 26 eller 27 januari. Ett provisoriskt pass kostar 980kr.
  3. För att få ett ordinarie pass kan allmänheten uppsöka de polisstationer som ännu inte har infört tidsbokning. Det måste i så fall göras senast på måndag den 21 januari. Normal handläggningstid för att utfärda och distribuera ett pass är 5 arbetsdagar.

Polisstationer i polisregion Väst som fortfarande har drop-in (tidsbokning införs vid dessa polisstationer måndagen den 4 februari 2019):

Fyrbodal: Stenungsund | Trollhättan | Uddevalla | Strömstad | Åmål.
Skaraborg: Falköping | Skövde | Mariestad | Lidköping.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Halland. Alla olyckor och brott.