Hoppa till innehåll
Hem » 06 mars 08:37, Sammanfattning natt, Västerbottens län

06 mars 08:37, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Sju personer har mellan 00:00 och 07:00 omhändertagits för fylleri. En av dessa misstänks för våld mot tjänsteman på en krog i Umeå.

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:29 Stöld, Umeå:
Polispatrull beordras till en krog i centrala Umeå där en man uppger att han blivit av med sin plånbok. Två män i 30-årsåldern grips, misstänkta för grov stöld. En anmälan upprättas. Männen anhålls senare av åklagare.

02:23 Rattfylleri, Skellefteå:
Vid stopp och kontroll av en personbil på Järnvägsleden blåser föraren, en man, positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning. En anmälan gällande grovt rattfylleri upprättas. Mannen är anhållen, efter beslut av åklagare. Ett skäl till detta är att mannen är utländsk medborgare och därmed finns det en risk att han undkommer rättsprocessen genom att lämna landet.

02:28 Stöld och olaga hot, Umeå:

Polispatruller beordras till en skola på Bölevägen i Umeå där en man uppger att han hotats och blivit av med en väska med alkohol.

Mannen har stämt träff med en ung kvinna via en internet-sajt. Han följer med henne bakom en skola varpå två okända personer kommer fram och hotar mannen med ett tillhygge. Mannen lämnar väskan och går från platsen. Han har inte kommit till fysisk skada.

Ingen misstänkt gärningsperson påträffas i området.

En anmälan gällande stöld samt olaga hot upprättas. Det finns ingen frihetsberövad i ärendet. 

Polisen tar gärna emot allmänhetens tips och iakttagelser i ärendet via 114 14. 

02:52 Trafikkontroll, Skellefteå:
Vid en trafikkontroll på länsväg 372, Ursviken, får tio förare blåsa i polisens sållningsinstrument. Samtliga är nyktra.

04:49 Rattfylleri, Skellefteå:
Bilförare, en man, i centrala Skellefteå blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning. En anmälan gällande grovt rattfylleri upprättas. Mannens körkort och bilnycklarna omhändertas.

Polisen har även under natten utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västerbotten - alla blåljus.