Hoppa till innehåll
Hem » 07 november 08:27, Sammanfattning natt, Södermanlands län

07 november 08:27, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 80-tal ärenden som rör Södermanlands län. Ingen person har gripits. Elva personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och sex personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

22:45 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Vasavägen i Eskilstuna valde en bilist att inte stanna på polismannens tecken. Ett kortare förföljande inleddes men färden tog slut efter några minuter när bilisten valde att stanna och försöka springa från platsen i stället. Gärningsmannen fångades snabbt in och fick följa med polisen för provtagning samt förhör. Mannen i 30-årsåldern är i nuläget misstänkt för grov olovlig körning, grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafiken, ej stannat på polismannens tecken samt smitning från trafikolycka då den misstänkte mannen under förföljandet kolliderat med en bilist från allmänheten. Utifrån de uppgifter som polisens presstjänst har fått ska ingen person ha skadats i samband med händelsen.

23:22 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Nyforsgatan i Eskilstuna med anledning av en brand i en byggnad. Enligt SOS-larmet ska det brinna i en lägenhet i ett flerfamiljshus och vara rökfyllt i trapphuset. När polis anlänt visade det sig att det brunnit i en lägenhet. Bostaden har spärrats av i väntan på en kriminalteknisk undersökning och en förundersökning gällande mordbrand har inletts då det finns misstanke om att någon anlagt branden. Ingen person ska initialt ha skadats i samband med händelsen.

05:02 Polis larmades till Åkerskolan i Strängnäs med anledning av att en väktare upptäckt ett inbrott. Någon eller några ska ha brutit upp ett fönster och tagit sig in. När polis anlänt till platsen fanns ingen misstänkt person kvar. En anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas. Det är oklart om och i så fall vad som stulits. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolycka utan personskada samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Södermanland