Hoppa till innehåll
Hem » 26 mars 08:00, Sammanfattning natt, Södermanlands län

26 mars 08:00, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 80 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

Skottlossning i Eskilstuna

22:08 Polisen fick in flera samtal av personer som hade hört höga smällar i området Viptorp i Eskilstuna. Dessa smällar kunde uppfattas komma från skjutvapen och flera polispatruller beordrades till området. Poliserna fann tecken på att en skarp skottlossning hade inträffat utomhus och en misstänkt brottsplats spärrades av. En kriminalteknisk undersökning har genomförts.

Polisens presstjänst har inga uppgifter om att någon person ska ha skadats, i nuläget finns ingen målsägande. Händelsen rubriceras som försök till mord samt grovt vapenbrott, det finns ingen misstänkt för brotten.

Polisen har pratat med flera personer som befunnit sig i närheten men polisen vill gärna komma i kontakt med fler personer som vet något om händelsen. Kontakta polisen via 114 14 eller via polisens tipsformulär. Låt polisen avgöra vad som är viktigt för utredningen eller inte.

Små detaljer kan vara av stor vikt för utredningen.  

Grov misshandel samt grov stöld, Eskilstuna

23:38 Polisen larmades till en lägenhet i Nyfors, Eskilstuna, med anledning av en grov misshandel. Tre okända gärningsmän ska ha trängt sig in i en lägenhet där två män befann sig. De tre gärningsmännen ska ha misshandlat de båda männen, den ena skadades med ett tillhygge. De tre gärningsmännen ska ha stulit männens mobiltelefoner. I samband med detta ska gärningsmännen ha förstört flera föremål inne i lägenheten.

Händelsen rubriceras som grov misshandel, grov stöld, misshandel samt skadegörelse. Det finns ingen misstänkt för brotten. De drabbade männen är i båda i 20-årsåldern.

Ambulans kallades till platsen, polisens presstjänst har inga uppgifter om männen följde med till sjukhus eller inte. Båda var vakna och talbara.

Okontrollerad brand vid grillplats, Nyköping

00:40 Polisen larmades om en brand på Kungshagsvägen, Nyköping. Det var en grillplats som hade övertänt. Branden hade urartat och grillstugan har fått rök- och brännskador. Ingen person ska ha skadats. När polis kom till platsen fanns ingen misstänkt gärningsperson kvar, händelsen rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Södermanland