Hoppa till innehåll
Hem » 07 november 08:27, Sammanfattning natt, Östergötlands län

07 november 08:27, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. Två personer har gripits (se notiser nedan). 16 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning. Ingen person har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

22:30 Polis larmades till en lägenhet i Mjölby med anledning av bråk och skrik i bostaden. När polis anlänt greps en man i 25-årsåldern misstänkt för misshandel i relation. Målsägande, en kvinna i 25-årsåldern, ska inte ha behövt ambulansvård. Under natten har åklagare fattat beslut om att häva gripandet. 

23:09 Polis larmades till området Ryd i Linköping efter att personer från allmänheten ringt in om höga smällar. Flera polispatruller involverades i ärendet och genomförde spaning, kontrollerande personer samt pratade med boende i området. Vid 23:43 avslutades insatsen då den sammantagna bilden varit att de höga smällarna kommit från fyrverkerier eller bangers.

00:02 Polis larmades till en lägenhet i Motala med anledning av bråk och skrik i bostaden och i trapphuset. När polis anlänt greps en man i 40-årsåldern. Han är i nuläget misstänkt för misshandel i relation, olaga hot samt barnfridsbrott. Polisens presstjänst har inga uppgifter om att målsägande, en kvinna i 40-årsåldern, ska ha behövt ambulansvård. 

00:02 Polis larmades till en krog i centrala Linköping med anledning av att vittnen hört en hög smäll och sett en person med ett vapenliknande föremål lämna platsen springandes. När polispatrull anlänt hittades ett skotthål inne i lokalen. Platsen spärrades då av för en kriminalteknisk undersökning. Under morgonen har avspärrningarna hävts. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen och ingen person har frihetsberövats. Rättsläget är försök till mord och grovt vapenbrott. Ett intensivt utredningsarbete pågår som bland annat innefattar att förhöra vittnen. Det är i nuläget oklart om händelsen har något samband med tidigare skjutningar i Linköping. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolycka utan personskada samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.