Hem » 29 oktober 07:06, Sammanfattning natt, Södermanlands län

29 oktober 07:06, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 45 ärenden mellan kl 22 och 06. Händelser i urval:

21.12 Polisen fick samtal om att en person eventuellt körde rattfull i Gnesta, i riktning mot Katrineholm. En polispatrull fanns i närheten och körde efter. Bilisten försökte köra ifrån polispatrullen, men kort efteråt körde han av vägen och bilen lade sig på sidan i diket. Mannen var vaken och talbar. Han fördes till sjukhus med ambulans. Bilen behövde bärgas. Mannen, som är i 55-årsåldern, blev misstänkt för rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, samt grov olovlig körning.

01.04 Polis larmades till en bostad i Eskilstuna om ljud av bråk. Polisen kom dit och anträffade en skadad kvinna, och en man som fanns i bostaden greps. Han är misstänkt för grov misshandel i relation. Vid ingripandet gjorde han mycket kraftigt motstånd så flera polispatruller anslöt i ingripandet och det användes pepparsprej, handfängsel och spotthuva för att få kontroll på honom. Kvinnan ska inte ha varit allvarligt skadad. Vid 06.30-tiden var mannen fortsatt formellt gripen. Utöver grov misshandel så är han misstänkt för övergrepp i rättssak, våldsamt motstånd, och ringa narkotikabrott eget bruk.

02.06 Polisen kontaktades om ett rån. En man i 25-årsåldern skulle cirka 45 minuter tidigare ha blivit rånad på sin elscooter, detta var vid Kloster kyrka i Eskilstuna. Två maskerade personer ska ha gjort detta. Polisen höll förhör med den drabbade och upprättade en anmälan om rån.

04.01 Det kom larm om pågående inbrott i en lokal på Lundavägen utanför Strängnäs. Övervakningskamerabilder visade att flera personer var inne i lokalen. Polis kom dit och såg att en dörr var uppbruten. Polisen sökte med flera patruller i området, men någon misstänkt kunde inte hittas. Det ska eventuellt ha stulits alkohol. En anmälan om stöld upprättas.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Södermanland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *