Hem » 04 juli 08:41, Sammanfattning natt, Östergötlands län

04 juli 08:41, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 140 ärenden mellan kl 22 och 07. En person har gripits, se notis nedan. Ett 20-tal personer har omhändertagits för tillnyktring eller störande av allmän ordning, och 9 på grund av narkotikapåverkan eller misstanke om rattfylleri. Det har varit många ärenden med berusade personer, bråk och misshandel. Händelser i urval:

02.08 Polisen fick samtal om att det hade skett en misshandel i Hageby, Norrköping. Polis kom dit. En man i 25-årsåldern ska ha blivit förföljd av flera unga män från spårvagnen. Han ska sedan ha blivit slagen och sparkad flera gånger. Ett vittne som kom fram under händelsen hade gjort att misshandeln avbröts. Ambulans kom till platsen men mannen bedömdes inte behöva sjukhusvård. Polisen sökte med flera patruller i området och hittade flera personer som stämde in på signalementet. De var i 15-årsåldern. Pojkarna identifierades och fotograferades, men greps inte. De är fortsatt intressanta i den utredning om grov misshandel som har inletts.

03.11 En polispatrull träffade på en man på Industrigatan i Linköping som sa att han hade blivit överfallen och misshandlad. Det ska ha skett nära Slöjdgatan. Mannen körde en elsparkcykel och då ska två okända män ha sparkat honom, varpå han körde omkull och skadade tänder, axel och ansikte. Han ska även ha blivit sparkad när han låg ner. Mannen fördes till sjukhus med ambulans. Polisen har skrivit en anmälan om grov misshandel.

04.01 En polispatrull meddelade att de hade gripit en kvinna i 20-årsåldern utanför en krog i centrala Norrköping. Kvinnan hade bitit en polis i handen. Hon är misstänkt för våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman, ofredande och ringa narkotikabrott eget bruk. Kvinnan ska ha lagt sig i under ett ingripande mot en annan person och polisen behövde använda våld för att få kontroll på henne. Vid 07.30-tiden var hon fortfarande gripen. Den skadade polisen kontrollerades på sjukhus, ej allvarligt skadad.

05.40 SOS larmade om en trafikolycka på E4 norrgående vid Ödeshög. En bilist hade kört in i mitträcket. Polis kom dit. Det var en kvinna i 40-årsåldern som körde. Hon hade ont i en hand och var chockad. Polisen skriver en anmälan för att utreda om brott låg bakom händelsen. Bilen behövde bärgas.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Östergötland. Polis och SOS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *