Hem » 14 oktober 07:07, Sammanfattning natt, Östergötlands län

14 oktober 07:07, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat ett 40-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits. Fyra personer har frihetsberövats på grund av berusning, samt ett fall av rattfylleri. De händelser som sticker ut:

22.19 Polisen fick samtal från ett par olika personer som hade hört en smäll och ett ihängande ljud av en tuta. Inringarna befarade att det hade skett en trafikolycka. Detta var på en väg vid Roxtuna, Linköping. Polis och ambulans larmades dit. En man hade kört av vägen och krockat, eventuellt med ett träd, och sedan hamnat på vägbanan igen. Han hade lite ont i benen, men ej mer skadad än så. Mannen verkade vara berusad och blåste positivt i polisens sållningsinstrument för att kontrollera nykterhet. En ytterligare kontroll visade alkoholpåverkan som motsvarar misstanke om grovt rattfylleri. Mannen är i 40-årsåldern. Bilen behövde bärgas.

23.27 SOS larmade om en trafikolycka på länsväg 1120 vid Ljung, Linköping. En bilist hade kört av vägen och bilen hamnade på taket. Polis, räddningstjänst och ambulans åkte dit. Det var en man i 20-årsåldern som hade kört. Han ska ha bedömts vara lindrigt skadad enligt ambulanspersonal, men han fördes till sjukhus med ambulans. Polisen dokumenterade omständigheterna på platsen och förhörde mannen på sjukhuset. Polisen har skrivit en anmälan om vårdslöshet i trafik och tog bilen i beslag för teknisk undersökning.

01.47 Ett vittne såg ett par personer som ska ha stulit två verktygslåder från en firmabil. Det skedde på Norralundsgatan i Norrköping. Polis kom dit. Någon misstänkt kunde inte hittas. Polisen sökte efter spår och tog uppgifter för en anmälan om stöld genom inbrott i bil.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Östergötland. Polis och SOS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *